Мога да кажа, че се преговаря с Газпром, както и

...
Мога да кажа, че се преговаря с Газпром, както и
Коментари Харесай

Кой всъщност преговаря с "Газпром"

Мога да кажа, че се договаря с " Газпром ", както и по всички останали варианти за газ. Не мога да ви кажа кой тъкмо договаря. Не съм осведомен до каква степен са стигнали договарянията. Единствено знам, че се договаря.

Това съобщи на 4 септември служебният министър на стопанската система Никола Стоянов и провокира същинска стихия от мнения в обществените медии. Уж се договаря, само че не е ясно кой с кого и защо, както и до каква степен е стигнал процесът.

Ситуацията в служебния кабинет обаче в действителност се оказва оплетена и май никой нищо не знае. Още на 29 август служебният министър председател Гълъб Донев гордо разгласи, че " българското държавно управление към този момент води договаряния на високо равнище с представители на " Газпром " за дотъкмяване на осъществяването по контракта с съветската компания, който изтича в края на 2022 година

На 1 септември назначеният от този кабинет шеф на " Булгаргаз " Деница Златева пък отсече: " Булгаргаз " не взе участие в никакви договаряния. "
Реклама
Дотук най-малко линията беше една - държавното управление, а не " Булгаргаз " договаря, въпреки договорът да е на сдружението и до момента постоянно то да е водило договаряния с контрагента си " Газпром ".

На 5 септември обаче настъпи поврат. " С " Газпром износ " договаря " Булгаргаз ". От съветска страна има доста мощен политически колорит ", сподели пред bTV енергийният министър Росен Христов и продължи: " От тях не сме получили отговори по разнообразни въпроси - цени, периоди за доставка, отбрана по клаузи. Към този миг не считаме, че замесване на държавното управление в директни договаряния с съветското държавно управление ще докара до по-положителен резултат. Министри не приказват с руснаците. За момента считаме, че това е най-правилното решение. "

Премиерът друго беше споделил няколко дни по-рано, само че явно толкоз е паметта и на министрите, и на публицистите, и на българите като цяло.
Свързани публикации " Овергаз " с нов американски сътрудник 9 септември 2022, 07:23 Росен Христов: Има политическо решение в Русия " Газпром " да не работи с нас 9 септември 2022, 07:21 Печалбата на " Булгартрансгаз " към средата на годината е 115 млн. лв. 7 септември 2022, 14:40 Как наподобява Русия секунда преди Путин 7 септември 2022, 08:26 Русия изигра коза си - разгласи, че стопира газа по " Северен поток " поради глобите 5 септември 2022, 16:25 Поскъпването на газа срина тържищата в Европа 5 септември 2022, 13:16 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР