Моето послание към народа на Украйна е, че ние сме

...
Моето послание към народа на Украйна е, че ние сме
Коментари Харесай

Байдън: Моето послание към народа на Украйна е: "Ние сме с вас"

" Моето обръщение към народа на Украйна е, че ние сме с вас " , съобщи президентът Байдън по време на речта си във Варшава през вчерашния ден, което провокира бурни овации измежду събралото се голям брой.

" Днешните борби в Киев, Мариупол и Харков са последните борби в една дълга битка " , споделя още той.

" Унгария през 1956 година, Полша през 1956 година и по-късно още веднъж през 1981 година, Чехословакия през 1968 година - руските танкове смазаха демократичните въстания, само че съпротивата продължи, до момента в който най-после през 1989 година, Берлинската стена и всички стени на руското владичество - те паднаха и хората надвиха ".

" Битката за народна власт не можа да завърши и не завърши с края на Студената война ", означи още американският президент в заключителната си тирада след тазседмичната европейска аудиенция.

" През последните 30 години силите на автокрацията се възродиха по целия свят. Отличителните й белези са познати. Презрение към върховенството на закона, пренебрежение към демократичната независимост, пренебрежение към самата истина. Днес Русия удуши демокрацията и се опита да направи и другаде ".

Байдън също по този начин уточни, че е скверно, че Владимир Путин е излъгал, казвайки, че пробва да денацифицира Украйна.

Президентът на Съединените щати акцентира, че Русия не би трябвало " даже да си намерения да се придвижи на един инч в територия на НАТО " .

" Имаме свещено обвързване по член 5 да пазиме всеки един сантиметър от територия на НАТО ", съобщи Байдън и добави, че " нарушителят Путин желае да показа разширението на НАТО като имперски план, ориентиран към дестабилизиране на Русия. Нищо не е правилно. НАТО е защитителен съюз ".

" Вместо да се раздели НАТО, в този момент Западът е по-силен и по-обединен, в сравнение с в миналото е бил. Русия искаше по-малко наличие на НАТО по границите си, само че в този момент има по-силно, по-голямо наличие ", акцентира Байдън.

Байдън също по този начин уточни: " Руските жители не са наш зложелател ".

" Двеста хиляди руснаци напуснаха страната си за един месец . Работих с съветските водачи в продължение на десетилетия, позволете ми да кажа това, вие, съветският народ, не сте наш зложелател ", сподели Байдън и добави, че " отхвърля да повярва, че вие, съветските жители, приветствате убийствата на почтени ".

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че " експанзията на съветския президент Владимир Путин е отрязала съветския народ от света ".

" Владимир Путин не може да остане на власт " , съобщи още американският президент Джо Байдън в своята тирада във Варшава.

Той повтори, че Съединените щати стоят твърдо до Украйна, както и че към този момент наложените наказания над Русия са трансформирали рублата в руина.

" Тази война към този момент е стратегически неуспех за Русия. Мислеше си, че украинците ще се дадат без пердах и очевидно не е внимавал в часовете по история. Вместо да унищожи украинската увереност, бруталните съветски способи я усилиха. Вместо да унищожи НАТО, Западът е по-силен и единен от всеки път ", съобщи Джо Байдън, съгласно който идната дългогодишна борба против автокрацията е определяща за настоящето потомство.

" Не се опасявайте. Диктатор, който е решен да възвърне една империя в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак. За бога, този човек не може да остане на власт! ", уточни още президентът на Съединени американски щати.

източник: БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР