Моето мнение се различава от това на правителството и канцлера

...
Моето мнение се различава от това на правителството и канцлера
Коментари Харесай

Австрийският президент ни иска в Шенген

Моето мнение се разграничава от това на държавното управление и канцлера на Австрия Карл Нехамер), което наложи несъгласие, и макар рекомендацията на Европейската комисия за приемане на България и Румъния не отстъпва. Това отговори на въпрос по отношение на за мнението му за разширение на Шенгенското пространство с България и Румъния австрийският президент Александър ван дер Белен.

Австрийският президент Александър ван дер Белен предложения на среща през днешния ден в своята публична резиденция - двореца Хофбург във Виена, представителите на Съюза на интернационалния щемпел в страната.

Той отговори на въпроси, отнасящи се до настоящи интернационалните проблеми, свързани с войната в Украйна, войната в Близкия изток след терористичното нахлуване на " Хамас " против Израел, европейската политика и вътрешнополитически тематики.

На въпрос на Българска телеграфна агенция за мнението на австрийския президент за разширение на Шенгенското пространство с България и Румъния, той отговори: " Знаете, че моето мнение се разграничава от това на държавното управление, което наложи несъгласие, и макар рекомендацията на Европейската комисия за приемане на България и Румъния не отстъпва. И аргументира своето решение с мигрантите, които идват в Австрия, само че те идват не от България и Румъния, а от Унгария. Мисля, че държавното управление би трябвало да пази по-добре и своите капиталови ползи и то освен във финансовия бранш. Австрия е вложител и в двете страни. Нека прибавя, че десетки хиляди болногледачки от Румъния работят в нашата страна, като непрекъснато се грижат за възрастни и заболели хора. "

Припомняме, че канцлера на Австрия Карл Нехамер твърдо отхвърли на българското предпочитание за присъединение към Шенген. Това се случи по време на визитата на премиера Николай Денков във Виена в края на октомври. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР