Модерно оборудвана Сензорна зала откриха в Основно училище Георги Райчев“

...
Модерно оборудвана Сензорна зала откриха в Основно училище Георги Райчев“
Коментари Харесай

Откриха модерно оборудвана Сензорна зала в старозагорско училище

Модерно оборудвана Сензорна зала откриха в Основно учебно заведение „ Георги Райчев “ в Стара Загора.
 Община Стара Загора
Новата облага е осъществена по план " Подкрепа за приобщаващо обучение " с бенефициент Министерството на образованието и науката. Чрез плана се цели да се обезпечи по-високо качество и достъп до обучение на деца и възпитаници със специфични просветителни потребности, деца в риск и деца с изявени способности.

В залата е оборудвано особено пространство състоящо се от разнообразни стимулатори, които влияят на органите на зрението, слуха, обонянието и докосването. Взависимост от това какви функционални потребности има даден възпитаник, могат да се развиват общата и фина моторика, координацията и всички съставни елементи на психологичните процеси.

Чрез заниманията в сензорната зала се смъква напрежението, отстраняват се възприятието на боязън и паника, и се основава въодушевление за работа и образование. Сензорната зала е предопределена за работа с деца със специфични просветителни потребности, каквито има в учебното заведение.

Тя обаче може да бъде посещавана и от възпитаници, които имат потребност от спомагателна поддръжка. Сензорната зала е първата открита в учебно заведение в Стара Загора. Досега се ползваше стаята към Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение.

Открита е и Стая за четене, осъществена по Национална стратегия " Съвременна просветителна среда ", модул " Библиотеките като просветителна среда " в съдействие с Регионална библиотека " Захарий Княжески " и библиотека " Родина ".
 Община Стара Загора
Основните цели на програмата са обогатяване на библиотечния фонд и осъществяване на взаимни начинания с публичните библиотеки, като това води до основаване на интерес и обич към книгите, образуване на привички за четене и отношение към културата.

Стаята ще се употребява от учениците и учителите, които в модерна неофициална среда могат да се приготвят за образователния развой, да организират мероприятия и полемики. Там ще се организират и взаимните мероприятия с двете старозагорски библиотеки, сътрудници по плана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР