Модерно е да се чете стартира кампания в подкрепа на

...
Модерно е да се чете стартира кампания в подкрепа на
Коментари Харесай

Дарителска кампания за книги цели да върне децата в читалищата

" Модерно е да се чете " започва акция в поддръжка на българските читалища и децата, които ги посещават.
Инициативата " Да върнем децата в читалищата " ще подкрепя родните културни институти от всяко кътче на България, които имат потребност да усилят наличието в библиотеките си с всякаква литература.
В последните години се усеща изострен дефицит на книги в читалищата, изключително в дребните обитаеми места у нас, където децата имат предпочитание, само че нямат какво да четат. В същото време доста хора разполагат с цялостни библиотеки с книги, които няма повече да прочетат. От друга страна, книги от наложителната литература в учебните заведения също липсват в читалищата, тъй че закупуването на такива томове също е опция за донорите.

Всеки, който желае да помогне, може да подари книги и занимателни игри, като ги изпрати за лична сметка на определеното от него читалище. Дарителите могат да избират от лист с читалища, които " Модерно е да се чете " ще актуализира регулярно в профилите си в обществените мрежи, а всеки месец ще бъде оповестена информация за ново читалище, адрес и способ на доставка. Списъците ще бъдат под формата на обособен албум във и в директория " Highlight story " в.
Всяко читалище също ще може да се включи в самодейността " Да върнем децата в читалищата ", само като се свърже с екипа на " Модерно е да се чете " и обезпечи адрес, лице за контакт, и съобщи това, от което има потребност.
" Модерно е да се чете " към този момент започва самодейността, подпомагайки Читалище " Надежда " в с. Лесичери, чиито читатели са на възраст сред 7-16 години. Според шефа на читалището децата се интересуват от международни класики, логика на психиката, философия и художествена литература. Много книги от наложителната литература в учебните заведения от 1-8 клас липсват или са в прекомерно неприятно положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР