Мобилното приложение за електронно пациентско досие вече е факт. Радвам

...
Мобилното приложение за електронно пациентско досие вече е факт. Радвам
Коментари Харесай

Обявиха началото на дългоочаквана услуга в здравеопазването

Мобилното приложение за електронно пациентско досие към този момент е реалност. Радвам се, че парньорите ни от " Информационно обслужване " да го ремонстрират. По този метод всеки здравноосигурен пациент ще може с това досие да ревизира резултатите от прегледите си, проучвания, от предписаните му медицинските му лекарства и медикаменти, което ще бдъе налично и налично във всеки един миг. Това сподели министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по време на формалното показване на приложението  " еЗдраве ". 

По този метод покачваме контрола на пациентите към системата и над личните им медицински данни. Досега достапът до пациентското досие се реализира посредством електронния автограф, тъй като по този метод осигуряваме най-високо равнище на сигурност на персоналните и медицинските данни. На идващ стадий ще се постраем това да се случва с електронна идентификация, с облачни подписи и ще се осигугряват и други благоприятни условия. Чрез това мобилно приложение пациентът ще вижда цялата информация за прегледите и проучванията, изписаните му медиакменти и ще може да получава лекарства в аптеката посредством баркод от телефона му. По този метод ще се разчита и рецептата му, означи д-р Меджидиев. 

По думите му остава в действие и хартиената рецепта, която е по-достъпна за хора в по-отдалечени региони и такива, които нямат опция сега да изпишат тааква електронна рецепта. И добави, че това е опция всички пациенти да бъдат обслужвани качествено. 

Имаше рецензии към нас, че сме спирали електронизацията и дигитализацията. Няма никакво съображение това да се разяснява. Всяка една хартиена рецепта попадайки в аптеката, фармацевтът изпълянвайки я - въведжда медикамента в електронното досие. И тази рецепта става електронна. Нашият кабинет разпореди създаването на " Информационно обслужване " мобилно приложение и на елетронната рецепта. Имаме уверението, че доникъде на ноември и тя ще бъде подготвена, добави още здравният министър. 

По време на конференцията бе демонстрирано електронното пациентско досие, което ще докара до електронизация в опазването на здравето. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР