Мобилни екипи на Агенцията по заетостта помагат на бизнеса да

...
Мобилни екипи на Агенцията по заетостта помагат на бизнеса да
Коментари Харесай

Мобилни екипи помагат на бизнеса да намира служители

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта оказват помощ на бизнеса да си откри чиновници. Услугата започва преди една година в София и Пловдив. В двете области са извършени над 1400 срещи с работодатели. Заявените нови работни места са към 14 000, а малко над 10 000 души са почнали работа.


Мобилният екип на Агенцията по заетостта в Благоевград възнамерява срещи с всички работодатели от основно значение за трудовия пазар в региона.
Гинка Павлова, кариерен съветник към Регионалната работа по заетостта, Благоевград: Искаме да притеглим и нови и разнообразни, които могат да разгласят по-голям брой работни места на пазара на труда. Можем да помогнем на нови вложители и бизнес субекти, на които да предоставим предварителна информация на пазара на труда.
Екипът към този момент е посетил работодатели, които са декларирали, че имат потребност от чиновници. В София свободните работни места са над 2300, а безработните, регистрирани в бюрата по труда - към 14 хиляди. Борил дава отговор за подбора на личен състав в столична компания. От две години работи и с Агенцията по заетостта. Налагало му се е да подава поръчки, че търси чиновници в четирите бюра по труда, само че в множеството случаи не успявал да откри нужните фрагменти посредством тях.

Борил Благоев - експерт " Човешки запаси ": Основно през обявите за уеб сайтове за работа, подтикваме наши чиновници да предлагат компанията.
Мобилният екип на Агенцията по заетостта в София се срещна с Борил, с цел да изследва какъв брой и какви чиновници търси компанията и има ли потребност от образование на личния състав. Обяснили са му и че процедурата за заявяване на свободни работни места ще бъде облекчена.

Юлияна Стефанова - шеф на отдел в Дирекция " Бюро по труда ", " Възраждане ": Тъй като работодателят, подавайки поръчка за свободни работни места, контактува единствено с един чиновник от мобилния екип.Ани Каназирска - Регионална работа по заетостта, София ": Предлагаме и подбори - нашите тристранни срещи, в които участват представител на работодателя, безработните лица и чиновници от бюрата. И по този начин спомагаме за една по-лесна и бърза връзка за асимилиране на декларираните от тях работни места.
В момента компанията търси 20 касиери и продавач-консултанти, а Борил се надява,че с облекчените процедури мобилният екип ще му помогне да ги откри по-лесно и бързо. Посредниците се ангажираха да спомагат и за намирането на фрагменти за обекта в Бургас, който компанията възнамерява да открие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР