Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от

...
Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от
Коментари Харесай

Психолози ще работят с битата ученичка във Варна, МОН с първа информация за инцидента

Мобилна група от психолози ще оказва поддръжка на ученичка от Варна, станала обект на експанзия. Те ще работят и с останалите възпитаници, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита. 

Регионалното ръководство на образованието във Варна е сезирало Държавната организация за протекция на детето и е подала сигнал на органите на Министерство на вътрешните работи.

Министерството на образованието и науката към този момент сътвори организация във всеки от шестте центрове за психическа поддръжка в страна да могат да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения за бърза реакция и предварителна защита на случаи на принуждение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР