Мобилна автоматична измервателна станция, която да следи непрекъснато качеството на

...
Мобилна автоматична измервателна станция, която да следи непрекъснато качеството на
Коментари Харесай

Мобилна станция следи въздуха до ТЕЦ-а и „Неохим“ от утре 

Мобилна автоматизирана измервателна станция, която да следи непрестанно качеството на атмосферния въздух (КАВ) ще бъде сложена в Димитровград на 30 юли. Тя ще бъде позиционирана на площадката на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " сред двата огромни следени от Регионална инспекция за опазване на околната среда оператори в града- Топлоелектрическа централа „ Марица 3 " и " Неохим " АД. Поставянето й е във връзка със зачестили сигнали за влошено положение на въздуха в града, оповестиха от РИОСВ- Хасково.

Мобилната станция ще работи в непрестанен режим от 30 юли до 14 август и ще мери концентрациите на въглероден оксид, озон, серен диоксид, азотен моноксид, азотен диоксид, ФПЧ 10, метан и неметанови летливи органични съединения. Резултатите от измерванията ще бъдат получавани всекидневно в Регионалната екоинспекция.

В Димитровград действа стационарна автоматизирана измервателна станция (АИС) “Раковски”, която се обслужва от Регионална лаборатория– Хасково към Изпълнителна агенция по околна среда. Станцията е ситуирана в застроената част на града и регистрира в действително време равнищата на главните индикатори за качеството на атмосферния въздух, прецизираха от екоинспекция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР