Мобилизирани мъже от Тува записаха видеообръщение до ръководителя на републиката,

...
Мобилизирани мъже от Тува записаха видеообръщение до ръководителя на републиката,
Коментари Харесай

Мобилизирани от Тува се оплакаха от побоища и насилие в Донецк

Мобилизирани мъже от Тува записаха видеообръщение до ръководителя на републиката , министъра на защитата Сергей Шойгу, който им е съотечественик, и президента на Русия, в което се оплакаха от побоищата от страна на " Народната милиция на ДНР ", оповестява Руската работа на Би Би Си.

Видеообръщението на тувински и преводът му на съветски е оповестено от телеграм канала " Азиатците на Русия ".

Във видеото мобилизираните се оплакват, че не са били подготвени и готови за боевете на първа линия , в които в последна сметка вземат участие.

" От 29 декември сме в Донецк, някои от нас бяха на фронтовата линия. [...] Нямаме командване. Нашите ранени сътрудници отидоха в болничното заведение, оказа се, че не принадлежим към никакви военни елементи ", споделят те.

" На 4 февруари 2023 година дойдоха военни от ДНР, стреляха към нас с картечници, принудиха ни да вършим лицеви опори, споделиха, че живи няма да излезем отсам. Казаха, че сме техни, на ДНР ", прибавят мобилизираните (цитат от превода на телеграм канала " Азиатците на Русия " ).

Авторите на апела декларират, че са били и бити от " военна полиция " .

Порталът Taiga.info заяви, че в редакцията е изпратен къс видеозапис от хипотетичния побой. На него няколко души с автомати повалят боец на снега и псуват други, написа вестникът.

Губернаторът на Тува Владислав Ховалиг назова описаните събития " възмутим случай, който дискредитира ситуацията на мобилизираните " . Той също по този начин съобщи, че изпраща свои представители в окупираната част на Донецка област за " директно следствие на място ".

Шолбан Кара-оол, заместник-председател на Държавната дума на Русия, също реагира на апела, като сподели, че " прекъсва командировката си в Сибир и излетява за изясняване на събитията ".
 Москва призна: Повече от 9 000 мъже са погрешно мобилизирани
Москва призна: Повече от 9 000 мъже са погрешно мобилизирани

300 000 мъже за фронта от цялата страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР