Мнозинството във Висшия съдебен съвет отхвърли искането на председателя на

...
Мнозинството във Висшия съдебен съвет отхвърли искането на председателя на
Коментари Харесай

Съдебният съвет покри Точкова за скандала "ЦУМ-гейт"

Мнозинството във Висшия правосъден съвет отхвърли настояването на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов да бъде изслушан основният правосъден контрольор Теодора Точкова по проблема " ЦУМ-гейт ". Поводът за настояването на Панов е окончателното правосъдно решение от юли за даване на информация по инспекцията против към този момент някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, което Точкова отхвърли да извърши. За да тупа топката и да крие информацията, Точкова изиска Върховният административен съд да анулира влязлото в действие правосъдно решение. Върховен административен съд обаче отхвърли и даже разгласи, че в тази ситуация има корист с право.

В последна сметка Точкова издаде решение за даване на информацията на 3 декември, откакто Панов изиска чуването й, а данните видяха бял свят едвам на 9 декември - ден, преди Висш съдебен съвет да прегледа предлагането за чуването на инспекторката с от дълго време изминал мандат.

От информацията се видя, че в действителност Цацаров въобще не е съдействал на инспектората за инспекцията, само че все пак инспекторите са заели неговата позиция и са го оневинили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР