Мнозинството в съдебния съвет не допусна новите доказателствени искания, поискани

...
Мнозинството в съдебния съвет не допусна новите доказателствени искания, поискани
Коментари Харесай

ВСС отхвърли исканията на Гешев за експертиза на израза политически боклук

Мнозинството в правосъдния съвет не позволи новите доказателствени претенции, поискани от основния прокурор Иван Гешев и неговата отбрана - експертиза на израза " политически отпадък " и социология за доверието в правосъдната система.


На съвещанието през днешния ден продължава дебатът по настояването на четирима членове на прокурорската гилдия за предварително освобождение на основния прокурор. То е с претекст, че с израза " политически отпадък " е уязвил престижа на правосъдната власт.


" Защитата желае от нас нещо съответно - да се види оценката на обществото след разбора на основния прокурор ", съобщи една от най-яростните защитнички на Гешев в съвета - Вероника Имова (избрана в съвета от Народното събрание по предложение на ГЕРБ).


За да потвърди нуждата от експертиза на израза " политически отпадък ", Имова си спомни за своята учителка по български, която ги учила на благосъстоянието на езика и по какъв начин би трябвало да се употребяват метафори. А дали изразът " политически отпадък " е метафора трябвало да каже специалист по езика.


Освен Имова още трима души поддържаха настояванията на Гешев и юриста му.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР