Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на Възраждане за включване

...
Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на Възраждане за включване
Коментари Харесай

НС реши: Без комисия за проверка на твърденията за оказан натиск над министър Йоловски

Мнозинството в Народното събрание отхвърли настояването на " Възраждане " за включване в дневния ред на план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на всички обстоятелства и условия, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за оказван напън от народни представители от " Продъжаваме смяната -Демокртична България " да извърши избрани дейности.

Въпреки отхвърли за включване на плана, депутатът Цончо Ганев настоя: " Министърът съобщи, че двамата депутати - Кирил Петков и Божанов, са оказали напън да бъде прокарана социална поръчка за 600 милиона, който по-късно незабавно мина под защита. Точно поради това желаеме основаване на тази комисия, тъй като петното остава върху Кирил Петков и Божанов и колкото и да се вършат, че няма подобен проблем, в обществото го има ".

От " ИТН " упрекнаха Българска социалистическа партия в сделки с ръководещите поради вотът " въздържал се " при гласоподаване на препоръчаната от " Възраждане " краткотрайна комисия.

" Тук въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова сега, защото сутринта на председателски съвет Георги Свиленски намерено зададе въпрос, изумен по тематиката за какво не престава Временната комисия, която проверява проблемите с машините, и не е ли време нази комисия да се закрие. Сега Българска социалистическа партия в зала се въдържаха и гласоподаваха " срещу " основаването на краткотрайна комисия, която да проверява кой заплашва господин Йоловски.

Някой някъде по коридорите се е договорил ", разяснява Балабанов.

Балабанов разяснява и отвореното писмо на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски до премиера Николай Денков.

" Това са думи на настоящия министър-председател към този, който играе фасадна роля сега в Министерски съвет.

С омерзение го споделям, сътрудници, като български жител 10 години по-късно, изобщо в медиите да се тиражират спекулации дали Делян Пеевски ще е на министерски пост или министър-председател, това би трябвало да отврати цялото българско общество, тъй като тези хора, които бяха по площадите, останаха излъгани ", съобщи още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР