Мнозинството поряза поредна идея на опозицията. След като вчера, без

...
Мнозинството поряза поредна идея на опозицията. След като вчера, без
Коментари Харесай

Мнозинството отхвърли предложенията на БСП за преизчисляване на пенсиите


Мнозинството поряза поредна концепция на опозицията. След като през вчерашния ден, без причини, отхвърлиха предложенията за еднократна помощ за второ и трето дете, през днешния ден ръководещите не одобриха измененията, свързани с преизчисляването на пенсиите.
Промените в Кодекса за обществено обезпечаване бяха импортирани от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители от левицата. Социалистите оферират пенсиите за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2016 година, да се преизчисляват от 1 септември 2019 година, като самостоятелният коефициент на лицето да се умножи по едномесечния застрахователен приход за страната за 2015-та.
" За " законопроекта на първо четене гласоподаваха 76 народни представители, " срещу " - 15 и " въздържали се " - 81, с което той беше отритнат.
В България има една голяма неправда, за един и същи застрахователен принос, хората получават 20-30% по-ниски пенсии единствено тъй като осигурителният приход се е трансформирал, изясни по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Ние, от Българска социалистическа партия, желаеме да намерим решение на тази неправда, акцентира той.
Стойнев напомни, че такова решение един път към този момент бе обещано по време на ръководството на Тройната коалиция, която е преизчислила всички пенсии. Това даде удобен резултат и върху стопанската система, тъй като тези вложения в хората се връщат и в бюджета, разяснява националният представител. Драгомир Стойнев попита за какво, щом в хазната има голям остатък, ръководещите не го разпределят транспарантно, а избират да го вършат на мрачно. Не е почтено разликата в пенсиите на тези, които са се пенсионирали преди 2000 година, и тези, които са взели пенсия преди 2 години, да бъде 200-250 лвева, безапелационен бе Драгомир Стойнев.
Положението на пенсионерите е трагично, доста от тях споделят, че са забравени от властта, разяснява от своя страна депутатът от левицата Георги Гьоков. Той бе безапелационен, че няма по какъв начин минималната пенсия да е 219 лв., а медикаментите да костват 200 - 250 лв.. ГЕРБ 10 години ръководи и не вършат нищо за пенсионерите. Нищо, с изключение на нарастването с няколко % на всеки 1-ви юли, което се изяжда от инфлацията. Затова би трябвало да тръгнем не към борба, а към решение на проблемите на пенсионерите, съобщи националният представител.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР