Мнозинството от гражданите на Република Македония подкрепят усилията на премиера

...
Мнозинството от гражданите на Република Македония подкрепят усилията на премиера
Коментари Харесай

2/3 от македонците подкрепят Заев за решаване на спора с името


Мнозинството от жителите на Република Македония поддържат напъните на премиера Зоран Заев и държавното управление за решаването на разногласието с Гърция за името.

63% от интервюираните поддържат държавния курс, единствено 11% са срещу, а 26% нямат мнение. Това сочат данните от анкетата, извършена от Международния институт за близкоизточни и балкански проучвания в Любляна.

Социологическото изследване е направено в интервала от 19 до 28 февруари с присъединяване на 998 души.

Повечето македонски жители считат Гърция за другарска страна. 41% дават отговор позитивно на този въпрос, на противоположното мнение са 33%, а 26% - нямат позиция.

59% от интервюираните правят оценка позитивно работата на държавното управление на Зоран Заев. Негативна оценка слагат 25%, а 16% нямат мнение.

В същото време работата на президента Георге Иванов се прави оценка позитивно от едвам 14%. 70% дават отрицателна оценка на президента.

Голямото болшинство от жителите също по този начин поддържат работата на Специалната прокуратура на Катица Янева.

Македонците поддържат и участието на страната в НАТО и Европейския съюз. На тази позиция са надлежно 71% и 83% от интервюираните жители. Противоположна позиция споделят единствено 8% и 6% надлежно. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР