Мнозинството от германците са против политическото сътрудничество на партиите с

...
Мнозинството от германците са против политическото сътрудничество на партиите с
Коментари Харесай

Мнозинството от германците са против сътрудничество на политическите партии с Алтернатива за Германия

Мнозинството от германците са срещу политическото съдействие на партиите с крайнодясната "Алтернатива за Германия ", съобщи ДПА.

Агенцията се базира на социологическо изследване на "Политбарометер ", направено по искане на немската национална телевизия Цет Де Еф.

От изследването излиза наяве, че 58 % от запитаните са изразили мнение, че политическите партии не би трябвало да си сътрудничат с "Алтернатива за Германия ".

Противопоставянето на "Алтернатива за Германия " е по-силно в западните провинции на Германия, в сравнение с в източните. Резултатите от изследването бяха оповестени в навечерието на районните избори на 1 септември в провинциите Бранденбург и Долна Саксония, които са в Източна Германия.

Прогнозите на института "Форза " сочат, че в Бранденбург "Алтернатива за Германия " ще завоюва 21 % от гласовете на гласоподавателите и че на второ място ще е Християндемократическият съюз с 18 %.

В Долна Саксония се чака "Алтернатива за Германия " да завоюва 25 % от гласовете и да се подреди на второ място след ХДС, чийто планиран резултат е 25 %.

Алианс сред двете политически сили обаче е малко евентуален, защото водещи фигури в ХДС към този момент отхвърлиха концепцията за съдействие с "Алтернатива за Германия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР