Мнозина във Варна се питат дали сградата на освободеното Руско

...
Мнозина във Варна се питат дали сградата на освободеното Руско
Коментари Харесай

Ще вдигнат ли небостъргач на мястото на Руското консулство във Варна?

Мнозина във Варна се питат дали постройката на освободеното Руско консулство няма да се трансформира в следващата нова кооперация.

Засега инвеститорски интерес няма деклариран, само че мястото е едно от най-апетитните в града.

Варненските депутати от ПП-ДБ Стела Николова и Ивайло Митковски желаят от Мария Габриел да даде постройката на Генералното консулство на Руската федерация в морската столица на Община Варна, за да стане библиотека. В публично питане до министъра на външните работи народните представители слагат въпроса за бъдещото предопределение на постройката на ул. ”Македония ” 53, съобщи Варна на следващия ден.

Руското консулство във Варна дефинитивно затвори порти през октомври. Там дипломатическата работа се обитаваше дълги години чартърен. Имотът е частна държавна благосъстоятелност, ръководен от Външно министерство.

Николова и Митковски питат министър Габриел какви са желанията за бъдещото предопределение на недвижимия парцел и дали съществува опция тази постройка да бъде предоставена на Община Варна, с цел да бъде употребена като библиотека, съобщи " Дарик ".  

Налице е план за създаване на нова библиотека във Варна, който от години не е напреднал с нито една крачка и няма вяра това да се промени. В същото време сегашната библиотека се обитава в постройката на Община Варна и е в окаяно положение, се акцентира в оповестеното в уеб страницата на Народното събрание депутатско запитване.

Планираната дата на отговора от министъра е 20 ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР