Мнозина си спомнят детството с игрите навън, но финландски учени

...
Мнозина си спомнят детството с игрите навън, но финландски учени
Коментари Харесай

Мързелът се появява на 7-годишна възраст

Мнозина си спомнят детството с игрите на открито, само че финландски учени откриха, че интензивността ни стартира внезапно да спада още от 7-годишна възраст, заяви в. "Дейли мейл ".

Децата стават по-мързеливи, когато тръгнат на учебно заведение, без значение дали преди този момент са били дейни.

През пубертета те са най-склонни да се откажат от спорта, който толкоз са харесвали преди този момент.

Изследването е направено от екип на университета в Юваскюля. Специалистите приканиха да има повече спортни клубове за деца, с цел да се предизвиква интензивният метод на живот.

"Тъй като физическата интензивност се стабилизира с възрастта и неналичието на придвижване е по-разпространеното държание, би трябвало да се насочим към дребните деца, преди техните привички да станат непрекъснати " - сподели ръководителят на проучването Ириня Лоунасало. - Родителите могат да повлияят на децата да спортуват и по тази причина те би трябвало да получават поддръжка за това ".

Британските здравни управляващи предлагат за децата на възраст от пет до 18 години най-малко час физическа интензивност на ден, като каране на колело, бягане или спорт. Освен това е добре три пъти седмично да вършат извършения за усилване на мускулите и костите, като скачане. Четири пети от младежите обаче не се движат толкоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР