Мнозина психолози казват, че тийнейджърите обичат да променят външността и

...
Мнозина психолози казват, че тийнейджърите обичат да променят външността и
Коментари Харесай

Шокираща промяна във външността на тийнейджъра: защо го прави?

Мнозина психолози споделят, че младежите обичат да трансформират външността и държанието си, тъй като търсят себе си

Много постоянно е тъкмо по този начин – пробват разнообразни стилове на обличане, обноски, занимания, с цел да схванат какво най-вече им подхожда, с опасности тестват до каква степен стигат границите на опциите им. Има обаче още една евентуална причина за тези метаморфози – желаят да шокират родителите си. А задачата е, несъмнено, да ги накарат да виждат, че децата им са пораснали.

Обикновено девойката се явява с шарена коса, а юношата с татуировки, с цел да покаже протеста си на прекомерно контролиращи или прекомерно обгрижващи родители. Може до неотдавна възпитаното дете да стартира да приказва непристойно или жестоко, кроткото – да направи нещо напълно безразсъдно или нетипично рисково, дори да избяга от у дома. След като доста пъти е пробвало по различен метод, в този момент това е методът да покаже на мама и тате, че би трябвало да му дадат повече автономия. Като се шокират от нещо фрапантно, те ще схванат, че към този момент не е дете, което водят за ръчичка, а тийн, който може да прави (почти) всичко самичък. И най-много да взима решения за тялото и живота си.

Понякога шокът се случва по противоположните аргументи – родителите са прекомерно заети, с цел да обръщат задоволително внимание на сина или щерка си

Те се грижат за всичко битово, не стопират да питат учи ли и какви оценки има, само че в действителност нямат време за същинско другарство. Неочакваната постъпка или странният външен тип внезапно им припомнят, че би трябвало да намират свободни часове, с цел да схванат какво желае, какво мисли, от какво се вълнува детето им.

Ако се случи, при всички положения би трябвало да реагирате умерено при шока, само че безусловно да се замислите за какво се е случил.

Бъдете снизходителни, щом почтено прецените, че тийнът търси себе си.

Ако ви сервира изненада, тъй като желае да измененията своето държание, дайте си сметка какво можете да извършите. В противоположен случай той ще се разгневи от незачитането, което проявявате към него, и идващият потрес може да е още по-голям и противен.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР