Мнозина биха завидели на живота на д-р Неделя Щонова, който

...
Мнозина биха завидели на живота на д-р Неделя Щонова, който
Коментари Харесай

Неделя Щонова станала лекар заради брат си

Мнозина биха завидели на живота на доктор Неделя Щонова, който е като филм. Водещата на предаването „ Духът на здравето “ по bTV, която към днешна дата се изявява и в „ Денсинг старс “, разкрива, че станала доктор поради брат си. От описа й излиза наяве, че двамата са имали нетипично детство – прекарали 6 години в Мозамбик, където тичали край вълните на Индийския океан, имали доста другари и ядели екзотични плодове, които берели от двора на дома си. Имали и домакински любим – маймунката Чита.

 

Именно там бъдещата специалистка по неврология имала своя първи образователен ден. Двамата учели в българско учебно заведение, в което преподавала майка им. Местните деца наричали бъдещата лекарка Мингу – галено от Доминго, както се превежда Неделя на формалния локален език в африканската страна – тугалски.

 

Спомените й от това време обаче не са единствено приказни, помни и астматичните пристъпи на брат си, който страдал от спастичен бронхит. Тогава всички у дома изпадали в суматоха, а паниката в очите на родителите й била смазваща. Майка й постоянно плачела, а в дома им незабавно идвал доктор, който незабавно помагал на брат й, след което родителите й се успокоявали.

 

В съзнанието на Щонова се запечатал точно обликът на лекаря, който има способността да лекува като с вълшебна пръчица и прибирал насладата, щастието и спокойствието на родителите й. Затова тя решила, че когато порасне ще поеме точно по този път. Става експерт по неврология и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Има специализации в Ню Йорк и Париж.

 

Омъжена е за известния пловдивски проектант Валентин Маринов, признателна е, че Бог я е дарил с щерка, само че пази и болката от загубата на сина си – откакто се бори в продължение на цели 7 години да стане майка и забременява с разнояйчни близнаци, губи момченцето в четвъртия месец от бременността си.

Според медиците повода за загубата е когнитивна и се дължала или на прекомерната фиксация, или на стрес.

 

Брат й - Васил Щонов 

Междувременно брат й Васил, поради който преди време избира благородната специалност, също прави забележителна кариера. Малцина са наясно, че Васил Щонов, който е министър на енергетиката в едно от служебните държавни управления на Росен Плевнелиев, е точно нейният брат. Неотдавна той бе назначен за изпълнителен шеф на една от двете така наречен американски въглищни електроцентрали – Топлоелектрическа централа „ Контур Глобал Марица Изток 3 “.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР