Многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“ започна днес, 30 юли,

...
Многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“ започна днес, 30 юли,
Коментари Харесай

Започна многонационалната съвместна подготовка Platinum Lion 18

Многонационалната взаимна подготовка „ Platinum Lion 18 “ стартира през днешния ден, 30 юли, и ще се организира до 10 август на образователен полигон „ Ново село “, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

В взаимната подготовка вземат участие до 700 военнослужещи и до 100 единици бойна, транспортна и специфична техника от въоръжените сили на Република България, Съединени американски щати, Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Планиращ учението е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, провеждащ учението е полковник Стоян Шопов, шеф на щаба на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора,а шеф на учението е подполковник Атанас Георгиев, заместник-началник на щаба на 2-ра механизирана бригада. Командир на Многонационалния батальон е подполковник Николай Александров, пълководец на 31-ри механизиран батальон.

Темата на взаимната подготовка е „ Многонационален механизиран батальон при подкрепяне на локалните органи на властта посредством осъществяване на стабилизиращи дейности в назначената му зона за отговорност”. В хода на учението ще се проведат ротни тактически учения, тактически занятия с бойни стрелби на отбранителна, настъпателна тема и интервенции по поддържане на мира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР