Многократно съм изразявал критика към решението на правителството да започне

...
Многократно съм изразявал критика към решението на правителството да започне
Коментари Харесай

Проф. Касчиев: Не съм говорил срещу АЕЦ „Козлодуй“, а изразих мне...

„ Многократно съм изразявал рецензия към решението на държавното управление да стартира построяването на 7 и 8 блока на АЕЦ, което беше взето на 25 октомври 2023 година Имал съм 10-12 участия по медиите, в това число в bTV. Никога не съм крил своята рецензия, която се базира на това, че не е спазена процедурата, която се изисква от закона “, посочи той.

 

Енергийният специалист уточни, че отрасловият министър би трябвало да даде редица оценка, в това число за нуклеарната сигурност и ръководството на отработеното гориво. Той добави, че би трябвало да се организира и публично разискване по тематиката.

 

„ В деня след моето присъединяване в bTV аз трябваше да отида на един медицински обзор. Все още се възвръщам, тъй като бях блъснат на пешеходна пътека предходната година. Обадиха ми се хора от АЕЦ „ Козлодуй “ и ми обясниха, че ми носят предупреждение за преустановяване на трудовия контракт “, сподели още експертът.

 

Предизвестието му е връчено от две служителки от администрацията и водачът им. Те са отишли в дома му.

„ Проф. Касчиев е потърсен в дома си, тъй като по контракт той работи от у дома. Реално хората са отишли на работното му място, с цел да го потърсят. Освен това професорът е в пенсия, т.е. не е останал на улицата. По време на работата си за АЕЦ е имало интервал, в който неговото работно място е било 4 часа в министерството и 4 часа у дома. Плащана му е една не неприятна заплата “, означи на собствен ред шефът на АЕЦ „ Козлодуй “ Валентин Николов.

 

Той добави, че са му звъннали до момента в който е бил в командировка в чужбина, с цел да му кажат, че чиновник на нуклеарната централа показва персоналното си мнение от телевизионния ефир, до момента в който действително се води в болничен. Именно това е преляло чашата на търпението на шефа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР