Много въпроси възникват около заловения наркотик. Въпреки, че колегите от

...
Много въпроси възникват около заловения наркотик. Въпреки, че колегите от
Коментари Харесай

Експерт: Как се е озовал в Студентски град кокаин с толкова висока проба на чистота?

Много въпроси пораждат към хванатия опиат. Въпреки, че сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи приказват, че хванатият е на най-ниското допустимо равнище, аз си мисля че на най-ниското допустимо равнище не се поверява повече от четвърт звук кокаин и то с висока проба на непорочност.
Това сподели специалистът по сигурността професор Николай Радулов пред БНР по мотив голямото количество кокаин, което беше открито в Студентски град.
Наркотикът може би е част от пратка
" Това, че се мълчи е естествено, тъй като най-вероятно откритото количество е част от някаква пратка. Не се ангажирам да приказвам за къде, само че явно не е за България, защото количеството е гигантско ".
Този опиат доста наподобява на опиата, който, в случай че не се неистина, предходната година го намирахме по същото време по крайбрежието, хвърлен в особено направени пакети и по този начин и не се обясни тук ли е трябвало да бъде спретнат или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига.
Радулов е безапелационен, че наркоразпространението не е спирало през интервала на изключителното състояние, а доставките са ставали по домовете.
Как се е озовал в София
Въпросът е следният: „ Как това количество опиат е стигнало в София? “. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: „ Какво се случва с контрола на границите? “. Дали този значителен товар от опиати е минал през контролно-пропусквателен пункт, което допуска много софистициран канал или през зелена граница, което също не е допустимо, изключително в обстановката на изключително състояние. Факт е, че опиатът минава през границите и този път, явно, по чиста случайност е бил хванат
Възможно ли е българските служби да са разрушили интервенция на непознати
„ Имаше сходни случаи, в които специфичните служби на щатите – DEA – влияеха върху това да се пропусне пратка опиати за да се наблюдава веригата. Дано този товар да не е част от следена доставка, тъй като това ще рече, че ние сме разрушили интервенция на някоя от непознатите специфични служби “.
Експертът посочи, че складът е разрушен в Студентски град, където няма подозрения, че от много време има търговия с опиати и простутуция.
" Винаги съм се учудвал от това, че, с изключение на някоя епизодична акция, Министерство на вътрешните работи сякаш няма потенциала да спре това, което се случва ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР