Много ваканционни курорти се грижат за летовници с кучета. Когато

...
Много ваканционни курорти се грижат за летовници с кучета. Когато
Коментари Харесай

На почивка с куче

Много ваканционни курорти се грижат за летовници с кучета. Когато избирате вашата ваканционна дестинация, постоянно би трябвало да обръщате внимание на желанията и физическите характерности на вашия четириног другар. Дългокосместите кучета постоянно не се усещат толкоз удобно на юг през лятото, а старите, слаби кучета сигурно не се радват толкоз доста на планински турове.

Случва се също някои породи кучета да нямат право да влизат в избрани страни от Европейски Съюз. В доста страни е наложително кучетата да се държат на каишка, а в някои случаи би трябвало да се носи и намордник. За туристически дестинации в границите на Европейски Съюз би трябвало да имате наследник паспорт на Европейски Съюз за домашни любимци.

Винаги носете със себе си имунизацията против бяс и регистрацията на микрочипа на животното. Трябва също по този начин да имате на разположение номера на застраховката си за гражданска отговорност. Важно е да се обясни авансово дали кучето е застраховано и в чужбина. Освен това кучето би трябвало да има имунизационна отбрана, изисквана за съответната страна. В някои случаи се вземат ограничения против дирофилариоза, лайшманиоза и ко. предлага се както и репелент срещу комари. В някои случаи се постанова авансово обезпаразитяване против тения. Информация за това можете да получите от вашия ветеринарен доктор.

Когато пътувате с кола, постоянно се ползват специфични правила за превоз. Кучетата се считат за товар и би трябвало да бъдат надлежно обезопасени. Например в транспортна кутия с разделител или със специфични защитни колани. В колата би трябвало да има задоволително вода, с цел да може кучето да преодолее чакането в тапите без проблем. Трябва да вършиме отмора на всеки два до три часа, с цел да пие, яде и тренира. И в никакъв случай не оставяйте животното единствено в паркирана кола! Много бързо става прекомерно горещо за кучето в нея и затова е животозастрашаващо.

Ако желаете да вземете вашия домакински любим с вас във трен, ферибот или аероплан, би трябвало авансово да се информирате за транспортните разпореждания на съответния снабдител. GPS устройство, прикрепено към нашийника за кучета, дава обещание успокоение с тъкмо следене на местоположението. А най-добре е да напишете на нашийника празничния адрес и телефон, ако кучето се изгуби. За чипирани животни данните за притежателя могат да се четат в цяла Европа.

ADAC към този момент предлага нова застраховка за пътешестване с домашни любимци. С тази оферта домашните любимци са оптимално предпазени при положение на заболяване или пострадване по време на пътешестване на притежателя на полицата в чужбина.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР