България има пълна готовност за възобновяване на фериботната линия Русе-Гюргево.

...
България има пълна готовност за възобновяване на фериботната линия Русе-Гюргево.
Коментари Харесай

Министрите Виолета Коритарова и Георги Гвоздейков обсъдиха с румънския посланик готовността за стартиране на ферибот Русе-Гюргево

България има цялостна подготвеност за обновяване на фериботната линия Русе-Гюргево. Проектът е от основно значение за облекчение на трафика сред България и Румъния, поради идните ремонтни действия на Дунав мост. Това стана ясно по време на среща сред министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков с изключителния и пълномощен дипломат на Република Румъния в България Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску.

„ Извършихме разбор, който сподели, че през м. май са минали над 200 000 автомобила през Дунав мост при Русе. По време на ремонта фериботната линия неизбежно ще помогне за облекчение на трафика и съкращаване на времето за прекосяване сред двете страни. Проучванията ни демонстрират, че тя може да поеме 20% от тежкотоварния трафик, което ще разреши туристите да пътуват по-спокойно “, разяснява министър Коритарова. И добави, че фирмата-изпълнител, която ще ремонтира българския сектор на мостовото оборудване, ще работи без спиране, с удължено работно време 7 дни в седмицата, при скъсени периоди с опция за редуциране на крайния период на ремонтните действия.

Министър Гвоздейков изясни нуждата от отваряне на фериботната връзка. „ По този метод ще помогнем на превоза и стопанската система, ще помогнем доставките да идват по най-бързия метод, а ясните периоди за стартирането на линията, ще внесат сигурност и утешение освен за транспортния отрасъл, само че и за всички туристи “, сподели още Георги Гвоздейков. По думите му операторът, който ще прави фериботните транспорти, както и всички институции, имащи отношение към плана, са в подготвеност за започване на работа.

„ В петък държавното управление на Румъния направи доста значима стъпка към отваряне на фериботната връзка сред Русе и Гюргево, само че ще бъде належащо техническо време за пускане на процедурата “, сподели румънският дипломат Н.Пр. Бръндуша Предеску.

Министър Гвоздейков посочи пред румънския дипломат, че е нужна добра организация и от двете страни. „ През последния един месец са осъществени два спешни ремонта, които демонстрират неотложността на цялостния ремонт на оборудването. Целта ни не е да затрудняваме прекосяването на хората през летния сезон, а да се погрижим за тяхната сигурност “, сподели транспортният министър.

Министър Коритарова заяви, че е образувана междуведомствена работна група, която да координира работата на институциите, които имат отношение към ремонта на мостовото оборудване. Ще бъде извършена и огромна осведомителна акция за всички пътуващи. „ Поемам ангажимент Министерство на регионалното развитие да е в непрекъснат контакт с Посолството, тъй че всички пътуващи да имат навреме информация за ремонтите “, увери тя.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР