„Много трудно се работи в подобна ситуация, за да не

...
„Много трудно се работи в подобна ситуация, за да не
Коментари Харесай

Управлението не може да продължава така, но въпросът е с какво го заменяме, според Михаил Миков

„ Много мъчно се работи в сходна обстановка, с цел да не кажа, че е съвсем невероятно. В същото време напреженията вътре в ръководството се покачват. Някои хора стартират да се оглеждат по какъв начин да изоставен кораба… “ Това сподели пред БНР членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен водач на партията Михаил Миков, който направи паралел с митингите в този момент и тези преди 7 години, когато беше ръководител на Народното събрание.

„ Фактите са, че ръководството не може да продължава по този начин, а хората, които са отвън апатията, не желаят да продължава по този начин развиването на страната . Големият въпрос е какво желаят. Този въпрос би трябвало да търси отговор в политическото, тъй като всеки митинг, който желае оставка на министър-председателя и на ръководството е политически митинг “, добави той.

Миков напомни, че през 2009-а година, когато е възниквала ГЕРБ, групировката е отричала партиите и обединенията „ и ги титулуваха с най-различни имена “. Според Миков още веднъж има риск да изпаднем в сходна обстановка.

„ Истината е, че ГЕРБ е дясна партия и дясно ръководство. Днес се прави опит с тематиката „ Корупция “ да се не помни това нещо, с цел да може други десни да дойдат и да дадат отново от същото “, безапелационен е той.

„ Много ми е необичайно хората, които са дали своят вот с ГЕРБ за смяна на Конституцията в региона на правосъдната власт, през днешния ден да желаят нови промени в Конституцията. Имам поради Христо Иванов и Радан Кънев. Най-странно ми е, когато схвана, че и господин Цветанов е в цялата тази история - и той смъква през днешния ден държавното управление на ГЕРБ… Много хора споделят: „ Нека да свалим ГЕРБ, пък след това ще забележим “! Е, какво ще забележим, отново от същото, единствено че няма да е Бойко Борисов! Неслучайно и цялата офанзива през днешния ден се персонализира, тъй като тук би трябвало да приказваме за партия ГЕРБ като цяло “, разяснява Миков.

Според политика и без Борисов ще има партия ГЕРБ, „ с особеностите на електоралното въздействие “, само че въпросът е с какво заменяме това ръководство и дали след него ще има повече опазване на здравето, обучение, честност и по-малко корупция.

„ Това са огромните въпроси, на които всеки рационален човек би трябвало да си отговори преди да съобщи своята политическа позиция. А тези отговори никакви ги няма! Даже виждам, че уредниците на митинга споделят: „ Дайте да свалим Борисов пък след това ще забележим “. Само че това „ след това “ беше и през 2009-а, беше и през 2014-15-а година и все се получава… “, добави Миков. Според него на митингите няма никакви обществени претенции, „ с цел да може за следващ път някакви политически планове да получат наличие в Народното събрание “.

„ Днес стачкуват младите и образованите, единствено че какво ще стане, в случай че излязат да стачкуват тези 200-300 хиляди работещи небогати или пенсионерите, които живеят на месец с 250 лева Това са въпроси, на които всяка политическа партия би трябвало да даде явен отговор: „ Какво става след рухването на Борисов с пенсиите; Какво става с безработицата “. Това са огромните въпроси, от които всеки бяга и това крие сериозен риск “, уточни още някогашният ръководител на социалистическата партия.

Миков съобщи, че предварителни избори са „ бърз метод за прегрупиране на ГЕРБ “ и разяснява настояването на опозицията за такива при липса на ясна политическа опция. „ Парламентарните избори са пролетта и то след една зима в условия на Covid криза в Европа, в света, засягаща и България. Не мога да схвана политическия прагматизъм за какво отстъпва на страстта или има някаква доза престореност. На всички, които споделят: „ Искаме предварителни избори “, им е нужно време, с цел да се приготвят за тях… Ако се отиде към длъжностен кабинет, той ще бъде мощно затворен в границите на конституционния период от 2 месеца… “, сподели Миков.

Очевидно има подготовка за идващите избори, без значение по кое време са те. Подготовка, в която някои политици желаят да избягат от неуместните въпроси, в която не се слагат огромните публични въпроси . Смятам, че Българска социалистическа партия доста по-сериозно би трябвало да сложи въпросите за опазването на здравето, за образованието… “, е мнението на Михаил Миков. Според него едно почтено показване на Българска социалистическа партия минава през упорита работа и консолидация, а той не вижда такива настройки в днешното управление, в противен случай – то желае да отлюспи тези, които мислят друго “, заключи Миков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР