Много страни по света отбелязват празника на влюбените Свети Валентин.

...
Много страни по света отбелязват празника на влюбените Свети Валентин.
Коментари Харесай

Традициите на Свети Валентин в различните страни

 момиче-държи-плюшено-мече

Много страни по света означават празника на влюбените Свети Валентин. Всеки февруари магазините продават сърца и валентинки, направени от разнообразни материали. Традициите на Свети Валентин се разграничават с малко в другите страни, само че има някои традиции, които в действителност провокират интерес:

Дания. В северната страна имат изключително грижовно отношение към цветята. Там е признато да се подаряват на обичаните девойки и дами единствено кокичета – първите нежни и трогателни цветя.

В добавка към тях мъжете сформират закачливи стихотворение, които записват на хартия и ги подаряват на възлюбените си. Тези писма се наричат gaekkebrev и по всичко проличава, че главната им задача е да провокират усмивка на лицето на дамата.

 първата-валентинка

Франция. Парижките обичаи на практика постоянно са учредени на любовта. Казват, че първите валентинки се появили точно във Франция. Писма във формата на сърце изпращал до своята брачна половинка във Франция херцог Чарлс Орлеански, който се намирал в лондонски затвор.

В най-романтичната страна съществува необикновена традиция. Необвързаните хора излизат на улицата и спирайки пред всеки дом, крещят „ Бъди моя Валентин “. Понякога се откликва на апела и се образува нова двойка влюбени.

Китай. Няма нищо учудващо, че в поднебесната империя има специфичен ден за влюбените. Нарича се Празника на Циси.

При това основната роля на този празник принадлежи на дамите. Те изрязват разнообразни фигури от солидни пъпеши и дини, насочвайки в тях желанието да си намерят добър младоженец.

Англия. В навечерието на Свети Валентин английските девойки поставят на възглавницата си пет дафинови листа, напоени в розова вода.

Те се разпределят по следния метод: по два във всеки ъгъл на възглавницата и един по средата. Тази традиция им оказва помощ в търсенето на предстоящ брачен партньор.

 Уелс

Уелс. Денят на Свети Валентин уелсците не означават с всички други европейци. За тях денят на влюбените е на 25 януари. На тази дата се отбелязва празника на настойника на всички влюбени уелсци – Свети Дуинуен.

За най-значим обичаен подарък се счита резбованата лъжица. Нейният дизайн има алегорично значение. Например изображението на ключ се рабира незабавно – средство за отключване на сърцето на мъжа.

Филипините. Южният климат на страната основава отлични условия за осъществяване на сватбени церемонии. Именно в Деня на настойника на влюбените, Свети Валентин, тук се организират най-масовите брачни церемонии.

Италия. Италианците не се открояват прекалено много от общата маса на празнуващите романтици. Най-важното мероприятие в празника на влюбените е сантиментална вечеря, авансово резервирана в някой влиятелен ресторант.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР