Много руски собственици на апартаменти и ваканционни домове във Финландия

...
Много руски собственици на апартаменти и ваканционни домове във Финландия
Коментари Харесай

Финландия се готви да конфискува имоти на руснаци за неплащане на данъци и такси

Много съветски притежатели на жилища и ваканционни домове във Финландия изпитват усложнения да платят разноските за поддръжка и налозите си заради банковите и платежните наказания на Европейския съюз против Русия за нахлуването й в Украйна предходната година.

Финландският министър на правораздаването Леена Мери сподели в понеделник, че неплатените сметки за поддръжка и разноски основават проблеми във финландските етажни собствености, където притежателите на жилища споделят отговорност за взаимни разноски.

Изгонването на съветските притежатели поради неплатени сметки сега не е законно, но в случай че може да им бъде връчено публично съобщение със опасност за конфискация, сподели Мери. Сега финландското държавно управление възнамерява да облекчи разпоредбите си за уведомленията.

" Не можем да останем в този тип безконечна невъзможност в тези случаи единствено тъй като не можем да връчим несъмнено уведомление, доставено по публични канали ", сподели Мери пред финландската социална телевизия YLE.

Мери сподели, че електронно известяван ще бъде задоволително, откакто разпоредбите се трансформират , само че не даде други детайлности за проектите на Финландия.

Руското външно министерство разкритикува в четвъртък проекта на финландското държавно управление за ускорение на конфискацията на притежавани от Русия недвижими парцели във Финландия, като предизвести скандинавската страна за контрамерки .

Русия сподели, че Финландия " подценява върховенството на закона " с проектите си.

" Няма да оставим без подобаващ отговор сходни дейности на по този начин наречената цивилизована финландска страна ", сподели в изказване представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Финландия също по този начин търси способи да поеме контрола над най-голямата зала за спорт и събития в Хелзинки, която беше затворена от предходната година заради наказания против нейните притежатели - съветски милиардери.
 Финландия не разрешава влизането на леки коли, регистрирани в Русия
Финландия не разрешава влизането на леки коли, регистрирани в Русия

Забраната на Финландия следва сходни ограничения от Литва, Латвия и Естония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР