Много работа предстои след оповестения вчера доклад на Европейската комисия

...
Много работа предстои след оповестения вчера доклад на Европейската комисия
Коментари Харесай

Правосъдният министър иска наказания за прокурорите, държали „Осемте джуджета“ 3 години в чекмедже


„ Много работа следва след оповестения през вчерашния ден отчет на Европейската комисия за върховенството на правото “, разяснява министърът на правораздаването Атанас Славов.

Той е изцяло склонен с констатацията в отчета, че страната ни към момента не дава безапелационни доказателства за гонене на корупцията по високите етажи на властта.

Славов съобщи това преди началото на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което ще се разисква упоменатият в отчет проблем „ Осемте джуджета “.

В навечерието на дебата изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов изпрати отчет на Инспектората към Върховната касационна прокуратура от 2020 година, който установи съществени нарушавания в работата по случая.

„ Със сигурност би трябвало да има последици. Аз ще предложа на Пленума да се извърши задълбочена инспекция по констатациите в отчета. Самият факт, че този отчет три години е държан някъде, е тежко дисциплинарно нарушаване, най-малкото на управлението на прокуратурата. Говорим за екипа персонално на Гешев и неговите заместител прокурори, които са имали достъп до този отчет. Част от тях не престават да са в прокуратурата – т.е. във връзка с тях някаква отговорност би трябвало да бъде потърсена и аз ще упорствам за това “, съобщи Атанас Славов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР