Много по-продуктивно е да се сравнявате само със себе си.

...
Много по-продуктивно е да се сравнявате само със себе си.
Коментари Харесай

Правилата на живота, които би трябвало да научите наизуст

 i Много по-продуктивно е да се сравнявате единствено със себе си. За да видите какъв брой надалеч сте стигнали, какви цели сте постигнали и по какъв начин израствате във времето. Може би това не звучи толкоз удивително, само че в последна сметка  ще ви донесе вътрешен мир, ще укрепи волята ви и ще  ви извърши с позитивни страсти.

1. Правилото  80/20 (принципът на  Парето)

80 на 100 от всички приходи, получени от вас, ви носят единствено 20% от вашите действия. Голяма част от това, което вършиме, в действителност не е толкоз належащо, колкото си мислите.
 
2. Закон на Паркинсон

Можете да вършиме това, което би трябвало доста по-бързо, в сравнение с си мислите. Колкото повече време отделяте за съответна задача, толкоз повече ще „ изхарчите “.

3. Групова интервенция

Един добър метод за бързо осъществяване на досадни и повтарящи се задания – да се извършва целият комплект поредно.

4. Първо дайте, а по-късно получете

В този ред, а не противоположното. С течение на времето ще получите повече, в сравнение с сте дали.

5. Изпреварвайте събитията. Не се спирайте

Това освен ще ви избави от упования, само че също по този начин ще ви достави наслаждение – ще почувствате, че имате силата да контролирате живота си.

6. Грешки и провали – това е хубаво

Те ви разрешават да придобиете скъп опит, да научите  доста забавни неща и да стане сполучливи, тъй като триумфът в живота постоянно идва единствено при положение, че не сте се превили пред неуспехите и грешките. Той идва единствено при упоритите.

7. Не се отнасяйте към себе си прекомерно строго

Това единствено основава спомагателна ненужна вътрешна болежка и лишава скъпо време.

8. Създавайте  положителни контакти

Отнасяйте се към всяка среща по този начин, като че ли на нея участват най-хубавите ви другари. И започнете общуването тъкмо с тази конфигурация, вместо през цялото това време да нервничите.

9. Възползвайте се от функционалностите на  ретикуларната активизираща система

Това е система за фокусиране, PAC, намираща се в мозъка. За да я  употребявате, би трябвало да се концентрирайте върху това, което желаете и постоянно да поддържате вниманието си (например лист хартия, на който можете да напишете нещо от този пост, като „ Първо  дай “ или „ Започни контакт „ ).

10. Вашето отношение трансформира действителността

Песимизмът може да се крие зад маската на реализма. Но това е по този начин, тъй като вашата РАС е настроена за възприемането на негативизъм, който ВИЕ желаете да видите. Ето за какво се оказвате прав всякога. От друга страна може да бъде по-добре да не сте прав в такива обстановки.
Ако се опитате да промени радикално отношението си, а не просто да разглеждате тази опция, ще бъдете прелестно сюрпризирани

11. Благодарността е  елементарен метод да се чувствате щастливи

Ако  някой ми беше  споделил, че възприятието за признателност, което изпитвам единствено една-две минути, е превъзходен метод да трансформира неприятното въодушевление в положително, аз съществено бих упражнявала да  бъда признателна. Това е отлично средство за поддържане на положително отношение към действителността и за централизация върху верните цели. И още  – да вършим другите щастливи. Което от своя страна ще ни накара да се почувстваме по-щастливи – страстите са заразни.

12. Не се сравнявайте с другите

Ако се сравнявате с другите, вие позволявате на външния свят да управлява самочувствието ви.  Промените в настроението ви са обезпечени.
А доста по-продуктивно е да се сравнявате единствено със себе си. За да видите какъв брой надалеч сте стигнали, какви цели сте постигнали и по какъв начин израствате във времето. Може би това не звучи толкоз удивително, само че в последна сметка  ще ви донесе вътрешен мир, ще укрепи волята ви и ще  ви извърши с позитивни страсти.
 
13. 80-90% от това, което се боите, в никакъв случай не се случва в реалност

Това е само  страшилище, което съществува единствено в главата ви. И в случай че въпреки всичко се случи, нормално не е толкоз зле, колкото сте очаквали. Безпокойствата в множеството случаи са просто губене на време.

14. Не приемайте всичко прекомерно на съществено

Това, което през днешния ден наподобява огромен проблем, след три години няма да си го спомняте. Ако се отнасяте към себе си, своите мисли и емоции  прекомерно на съществено, това ще ви донесе единствено излишно страдалчество. Ето за какво се отпуснете и изпуснете парата. Настроението ви ще се промени като по знамение.

15. Записвайте си всичко

Това е всичко! Действайте!

Елизабет Греъм

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР