Много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол

...
Много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол
Коментари Харесай

Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

Много пациенти и техните фамилии имат възприятието, че губят надзор над живота си, откакто чуят диагноза рак. Правото на пациента да взема решения, поддръжката и облекчаването на страданията, му помогат да се оправи с измененията в живота, да възвърне възприятието за надзор и да резервира достолепието си по време на лекуването.

Ние в Анадолу Медицински Център считаме, че грижата за пациента включва и това той да има информацията и поддръжката, от която се нуждае, с цел да взема решения и да взе участие в лекуването и възобновяване си. Затова нашите лекуващи лекари и опитни експерти дават ясни и подробни пояснения за вероятните варианти на лекуването, в това число за рисковете и изгодите, за несигурността и развиването на всеки стадий от процеса. Това подсигурява, освен че пациентите и техните фамилии са дейни участници в решенията, само че и че проектът за лекуването зачита самостоятелните им потребности и желания.

Физическите и прочувствените последици от рака и лекуването му могат да се разграничават при другите хора. Проф. Kьомюрчю показва палиативните грижи в Анадолу Медицински Център. Персоналната стратегия за палиативни грижи предлага сложни решения за необятен набор от характерните потребности на пациента: физически проблеми като болежка, отмалялост, загуба на вкус, гадене, повръщане, зной и безсъние; прочувствени проблеми като меланхолия, тревога и страх; обществени проблеми, като финансови и правни паники, паники за осигуреност и работа; и духовни проблеми като смисъл на битката за живот и други Мултидисциплинарният метод е от особена значимост – разчита се на взаимната работа сред лекари, фармацевти, сестри, обществени служащи, психолози и други експерти, при правенето и реализирането на проекта за грижа за понижаване страданието на пациента, съгласно неговите потребности и неговото положение.

Отделението за Палиативни грижи разполага с 15 кревати и е акредитирано от ЕSМО (Европейската асоциация по здравна онкология) като Център за интегрирана онкология и палиативна грижа. Палиативните грижи се възнамеряват през всички стадии на рака – от диагностицирането, по време на лекуването, следенето и грижите в края на живота. Такива грижи могат послужат на хора с хронични болести като рак, сърдечни или белодробни заболявания, бъбречна непълнота или неврологични заболявания.

Към отделението работи звено по Алгиатрия, отдадено на ръководство на болката. Проф. Юджел споделя: „ Хроничната болежка съставлява сложен медицински проблем, който може да има голямо въздействие върху човешкия живот. В отделението се лекуват най-много болки, свързани с ракови болести, само че и други разнообразни видове хронична болежка - болки в главата, гърба и врата, невропатични болки, висцерална болежка, болки в мускулите, пост-травматични болки, болки след хирургическа намеса и други Болката е персонално прекарване и изисква личен способ на лекуване. Акцентираме върху пациента и предлагаме най-съвременните способи и подходи на лекуване. След обширно диагностициране предоставяме на пациента най-подходящия проект за лекуване с най-хубавата и ефикасна композиция от: медицински лечения, физиотерапии, инвазивни процедури, спомагателни техники, психиатрични подходи, както и хирургични лечения. “

Палиативните грижи не са ориентирани към лекуване, само че усъвършенстват качеството на живот на пациентите, изправени пред животозастрашаващи болести и на техните фамилии.
Анадолу Медицински Център работи в стратегическо съдействие с John Hopkins Medicine за възстановяване на медицинските стандарти и е първата болница на Балканите, която получи бронзова акредитация " Planetree Грижа за пациента ".

Повече информация можете да получите на www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР