Предупреждават за фалшиви лекарства за диабетФалшивите лекарства за диабет са

...
Предупреждават за фалшиви лекарства за диабетФалшивите лекарства за диабет са
Коментари Харесай

Предупреждават за фалшиви лекарства за диабет

Предупреждават за подправени медикаменти за диабет
Фалшивите медикаменти за диабет са в обращение от 2022 година насам, което основава проблем, който визира всички райони на света, предизвести Световната здравна организация (СЗО) в изказване, съобщи ДПА. Здравният орган се базира на констатации във Англия, Съединени американски щати и Бразилия от октомври 2023 година насам.
Става въпрос за Ozempic, лекарство, съдържащо дейната съставна част семаглутид, което е утвърдено и в Европейски Съюз за лекуване на диабет вид 2.
Фалшивата версия наподобява идентична с същинското лекарство. Тъй като продуктът потиска и апетита, той все по-често се предписва за намаляване. Но подправените медикаменти може да не съдържат нужното количество дейни съставки и заради това да доведат до неконтролиране на захарта при диабетиците, съобщи СЗО, като добави,
че те може да съдържат и други дейни съставки, които съставляват риск за здравето.
СЗО прикани лекарите, фармацевтите, регулаторните органи и обществеността да бъдат бдителни. Хората би трябвало да купуват медикаменти единствено по лекарско наставление от аптеките, а не онлайн, обявиха от СЗО.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР