Много от закупилите въведения в Германия промоционален комбиниран месечен билет

...
Много от закупилите въведения в Германия промоционален комбиниран месечен билет
Коментари Харесай

Билетът от 9 евро за обществения транспорт в Германия е накарал хората да не карат колите си

Много от закупилите прелюдия в Германия промоционален смесен месечен билет от 9 евро за публичния превоз показват, че в много от случаите са предпочитали да вземат трен или рейс, вместо да пътуват с колата си, съобщи ДПА.

Превозният документ разрешава неограниченото потребление през юни, юли и август на цялата районна и локална транспортна мрежа - като се изключи високоскоростните влакове, и то единствено против 9 евро на месец.

Кампанията, която завършва в сряда, имаше за цел да разтовари всекидневно пътуващите до работа от бремето на високите цени на горивата. Берлин желае да насърчи потреблението на публичния превоз и поради опазването на климата.

Около 31 % от запитаните отговорят, че са употребявали постоянно промоционалния билет за дестинации, за които другояче са щели да употребяват автомобил, сочи изследване на Югав, направено по поръчка на ДПА. Осемнайсет % са заменили изцяло колите с публичния превоз.

Двайсет и две на 100 показват, че са употребили рядко билета за дестинации, за които другояче биха се качили на кола.

Двайсет и осем % са си купили промоционалния превозен документ единствено един път. Двайсет и две на 100 от запитаните дават отговор, че по този начин или другояче към този момент са имали карта за пътешестване с понижение и са употребили отстъпка.

Всеки втори е употребявал комбинирания билет за персонални пътувания. Само малко под една четвърт са го употребили, с цел да вървят на работа. Също толкоз са го употребявали най-вече за туристически пътувания и екскурзии.

Какъв ще е резултатът от билета в дълготраен проект още не е ясно. Около 18 % от интервюираните дават отговор, че несъмнено желаят да употребяват по-често в бъдеще рейсове и влакове; 22 на 100 не желаят. Мнозинството - 55 % - са склонни да употребяват този тип транспорт единствено в случай че още веднъж бъде пуснат сходен билет.

Проучването на Югав е направено измежду 2038 участници сред 22 и 24 август. Извадката е представителна за настройките измежду пълнолетното население на Германия.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР