Много от вас са виждали тази знакова снимка. Но каква

...
Много от вас са виждали тази знакова снимка. Но каква
Коментари Харесай

Как една снимка на бебе след аборт спасила живота на милиони други деца

 малките-крака-на-бебе-след-аборт

Много от вас са виждали тази знакова фотография. Но каква е нейната история?

В началото на 70-те години лекар Ръсел Сако, уролог от Орегон, считал, че убийството на неродени деца е зло. И когато Върховният съд узаконил абортите, той изпаднал в гняв.

Скоро по-късно Сако срещнал паталог-анатом, който също бил срещу абортите. Този паталог-анатом трябвало да унищожи телцата на абортирани бебета, само че не могъл да го направи.

И той държал телата на бебетата в кофа с формалдехид, която посочил и на Сако. „ В кофата имаше към седем или осем детски тела. Това представление ме шокира “ – споделя Сако.

 ембрион-аборт

Сако, осенен от концепция, решил да фотографира дребните телца. След това поставил в азбучник всяко дете и хипотетичната му възраст. Едно от тях било толкоз малко, че крачетата му се губели сред пръстите.

Плодът бил на 10 седмици.

След проявяването на фотосите той разкрил, че краката са се получили „ по-добре, в сравнение с си мислех. Мислех си, че… може би Бог прави това за мен “.

Доктор Сако, татко на четири деца, осъзнал високоразвитото положение на най-малкото от тези неродени деца. Като фотограф той планувал силата на трагичната картина: мъничките крачета.

Снимката, от чиито авторски права Сако се отказал, с цел да може да се употребява из целия свят, се назовава „ Малките крайници “, „ Малките стъпала “ и „ Скъпоценните крайници “.

Но фотографията се популяризирала след срещата на Сако с лекар Джон Уилки. На тази знакова среща докторът и жена му, благочестиви католици и съперници на абортите, разказали за тяхната книга „ Аборт “ и „ Движение за живот “.

Тогава Сако решил да им покаже своите слайдове. Една от фотографията била точно „ Tiny feet “.

Джек бил удивен и изискал позволение да употребява фотографията. Доктор Сако обилно се съгласил.

Доктор Уилки употребявал този облик в своята книга „ Справочник по аборт “. След това фотографията била отпечатана в рекламни брошури като „ Живот и гибел “ и „ Знаете ли, че “?

Когато лекар Уилки разговарял с хора и медицински чиновници, той живо описвал с ужасяващи елементи абортите, употребявайки слайдовете от феталните фотоси, които получавал от лекари, съчувстващи на делото му.

Изображенията на неразвити жертви на абортите се употребявали като витално значим учебен инструмент.

Така фотографията „ Скъпоценните крайници “ повлияли на бъдещите генерации, показвайки им истината: абортът убива сформиращите се хора. И доста дами, виждайки тази фотография, се отказвали да убиват нероденото си дете.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР