Много от нас мечтаят за стройно тяло, но след многобройни

...
Много от нас мечтаят за стройно тяло, но след многобройни
Коментари Харесай

9 ежедневни навика, които саботират диетата ви

Много от нас мечтаят за стройно тяло, само че след многочислени несполучливи опити за намаляване, се предават. Ако и вие сте от хората, които не могат да доближат мечтаното тегло, помислете дали не вършиме нещо неверно. Ето няколко навика, които ви саботират.

1. Мислите че диетата ви оказва помощ да отслабнете
Диетите са краткотрайна мярка за загуба на килограми – основната дума тук е „ краткотрайна “. Килограмите, които сте изгубили по време на диета, ще се върнат до 1-5 години. Не мислите за диети – пробвайте се да извършите трайни промени в метода си на живот.
2. Не се отказвате от сосове и гарнитури
Може да звучи необичайно, само че в гарнитурите и сосовете има много калории, и освен в майонезата и зехтина. Дори здравословната гарнитура от хумус съдържа към 177 калории за 100 година Помнете, че поливайки салатата си със сосове, увеличавате приема на калории.

3. Делите храната на „ неразрешена “ и „ разрешена “
Всеки, който е бил на диета, познава неустоимото предпочитание за късче шоколад и възприятието за виновност по-късно. Ако се наказвате всякога, като хапнете нещо „ неверно “, рискувате да започнете да преяждате още веднъж. Ако ви се прииска нещо „ неразрешено “ – хапнете. Но помнете, всичко би трябвало да е умерено.

4. Приемате доста сокове и смутита
Смутитата и соковете са здравословни, само че в случай че се пробвате да свалите килограми, това може да попречи на проектите ви. Според изследвания течните артикули не водят до насищане както твърдата храна. Един портокал ще задоволи глада ви за по-дълго в сравнение с чаша сок. Чаша здравословно смути съдържа от 150 до 300 калории. Имайки поради, че още веднъж ще огладнеете след към половин час, по-добре да хапнете нещо, което ще ви засити.

 Яйчена диета за супер резултати Яйчена диета за супер резултати
Диета - това е строго избран хранителен режим, който има за цел да поправя тежестта или е нужда, обвързвана с подобряването на...
5. Подценявате силата на съня
„ Сънят ни оказва помощ да се храним по-здравословно “, настояват експертите. Добрият сън оказва помощ да усвоим добре мазнините и въглехидратите, което е значимо по пътя към отслабването. И назад, неналичието на сън ви кара да ядете повече.
6. Влизате гладни в магазина
Ако посещавате магазина гладни, купувате по-калорични и по-малко здравословни храни. Затова преди този момент, хапнете нещо леко и не забравяйте листата с покупки.
7. Мислите, че мазнините са ви зложелател
 4 правила за здравословно намаляване 4 правила за здравословно намаляване
Ако искаш диетата ти да е сполучлива, би трябвало да заложиш на уравновесено хранене и физическа интензивност. С природосъобразен режим може да сва...
Съществуват 3 типа мазнини - ненаситени (зехтин, ядки, семена, риба, авокадо), наситени (животински артикули, кокос) и транс мазнини (маргарин, пържени храни, снаксове). Това, от което имате потребност, са ненаситените мазнини. Те почистват неприятния холестерол от тялото, засищат за дълго време, обезпечават на тялото сила и спомагат за изгаряне на мазнини.  
8. Разчитате доста на спорта
Упражненията са потребни, само че сами по себе си няма да ви оказват помощ да отслабнете. Тялото ви гори калории освен от физически действия, само че и от ежедневните занимания. Да, упражненията са страхотни за тялото, само че в основата на отслабването е здравословното хранене.
9. Перфекционисти сте
Помнете - никой не е идеален. Ако непотребните килограми изчезват по-бавно, в сравнение с очаквате, не се депресирайте. Ако сте строги към себе си, единствено ще насърчите прочувственото хранене, което води до циничен кръг. Съвсем обикновено е да не сте съвършени. Ако успявате в опитите си на 80-90% от времето, сте свършили страхотна работа!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР