Много от нас имат усещането, че никога не им стига

...
Много от нас имат усещането, че никога не им стига
Коментари Харесай

Хората, които управляват добре времето си, използват тези три правила

Много от нас имат чувството, че в никакъв случай не им стига времето. Ако работите в последната минута или не успявате да се вместите в периодите, можете да подобрите ръководството на времето си, с цел да намерите успокоение в напрегнатата работна седмица.

Количеството не е значимо. За множеството хора положителното ръководство на времето значи да свършат повече неща за по-малко време. Ако просто зачеркнете 20-те задания от листата си за деня за 10 часа, сполучлива тактика ли е това?

По-ефективно е да се фокусирате върху качеството. Управлението на времето значи да организирате и да планирате какъв брой време отделяте за всяка една задача. По-ефективното ръководство на времето значи да вършите по-малко неща, само че такива, които в действителност са значими, т.е. да дадете приоритет на качеството пред количеството.

Когато не сте уплашени или претрупани, до момента в който преминавате от една задача на идната, ще знаете, че управлявате времето си по-добре.

Ето три метода да го извършите.

1. Приоритизирайте дилемите си съгласно тяхната значимост и неотложност

Преди да се заемете със дилемите от листата си, преценете кои от тях са значими и кои – незабавни. Това предписание е известно като „ принцип на Айзенхауер “.

Важните задания оказват помощ да постигнете персоналните си цели, до момента в който

Спешните задания са непосредствени, с незабавни последици и те нормално са свързани с постигането на задачите на други хора.

Според този принцип дилемите се разпределят на четири вида.

1. Важни и незабавни

С тези задания се заемате ПЪРВО. Това са или непредвидени проблеми, или такива, за които сте чакали последната минута. Можете да работите, с цел да избегнете това, само че е значимо да оставите време в графика си за непланирани изненади.

2. Важни, само че не незабавни

Тези действия за значими за постигането на вашите цели, по тази причина уверете си, че си оставяте задоволително време да работите по тях.

3. Спешни, само че не значими

Това са трудностите, които ви пречат да вършите личните си задания и нормално идват от други хора. Свикнете да казвате „ не “ твърдо и умерено или да делегирате дилемите, когато имате опция. И въпреки всичко си оставете задоволително време, при положение, че хората фактически имат потребност от вашата помощ.

4. Нито значими, нито незабавни

Винаги избягвайте тези задания. Те са просто губене на време.

Основният ключ към по-доброто приоритизиране на дилемите е да оставяте празнини, с цел да имате задоволително време, в случай че нещо се обърка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР