Много от летуващите си мечтаят за бронзов тен, който няма

...
Много от летуващите си мечтаят за бронзов тен, който няма
Коментари Харесай

Как да хванем бронзов тен, но без да изгорим

Много от летуващите си мечтаят за бронзов загар, който няма да се обели още първата седмица след ваканцията. Това може да бъде реализирано посредством спазването на някои лесни препоръки, пише Spiritell.

Първо, преди плажа ексфолирайте кожата си със скраб. Така тенът ви ще бъде еднакъв, без петна, и ще се задържи по-дълго.

Второ, използвайте слънцезащитен крем със SPF от 30. Тридесетият фактор по едно и също време ще ви пази от нездравословните лъчи на слънцето, но не е задоволително мощен, че да ви лиши от загар. 

Трето, мажете се с естествени масла. Какаово масло освен оказва помощ за бързо придобиване на шоколадов загар, само че и подкрепя регенерацията на клетките и тъканите. С него по-бързо минават белези, стрии, обриви и изгаряния. Също по този начин изравнява тена, в случай че имате петна. Масла от авокадо, кокос, малина и морков пък хидратират кожата и прибавят спомагателна слънчева отбрана.

Четвърто, след плажа се намажете с гел от алое вера. Той ще облекчи кожата след продължителното излагане на слънце и ще помогне да запазите тена си по-дълго.

Пето, прибавете в диетата си през лятото храни, богати на ликопен и бета-каротин. Липокенът е каротиноиден пигмент, който придава червен цвят на плодовете. Тоест хапвайте любеница, гуава, червен грейпфрут и домати - по този начин ще увеличите естествената UV отбрана на кожата. Бета-каротинът също ще помогне да хващате загар, без да изгаряте, а него може да си набавите от храни като моркови, къдраво зеле и сладки картофи. 

Последно и най-важно - не забравяйте да се грижите за здравето на кожата си. Продължителното излагане на слънце крие риск освен от изгаряне, само че и от формиране на меланоми и ракови болести. Затова е значимо потреблението на слънцезащитен крем, носенето на шапки и седенето на сянка. Избирайте рационално часовете, в които да се печете на слънце - най-добре сутринта до 11:00 и от 16:00 до вечерта. Внимавайте и с козметичните масла и лосиони за улавяне на загар без слънчева отбрана. С тях резултатът ще е временен, само че може да докарате съществени вреди на кожата си.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР