Много от хората, които традиционно изнасяха на гърба си произвеждането

...
Много от хората, които традиционно изнасяха на гърба си произвеждането
Коментари Харесай

Стоил Цицелков, Обществен съвет към ЦИК: Изборите в чужбина са пред провал

" Много от хората, които обичайно изнасяха на гърба си произвеждането на изборите, както в България, по този начин и в чужбина, няма да вземат участие в процеса поради това в допълнение усложняване в изборния ден. Заради предстоящото, напълно резонно, фрапантно закъснение на процеса по броене ", съобщи пред euronewsbulgaria.com Стоил Цицелков, който е член на публичния съвет към ЦИК.

По думите му, българите в Нидерландия са отказали да провеждат изборите, тъй като са били изключени от изборния развой.

" На хората не им се спи по всякакви преброителни центрове. Много от тях имат работа през идващия ден и нямат опция да си вземат отпуска ", сподели още Цицелков.

По думите му казусът с подготовката на провеждането на изборите в чужбина е сериозен, като с изключение на в Нидерландия, протичането на изборния развой е застрашено и в Австрия.

Цицелков прикани хората да излязат всеобщо да гласоподават, тъй като по този метод ще се минимизира купения и управляват избор, както и последствията от грешките при отчитането на резултатите.

" 300 платени наблюдаващи на Обединението за почтени избори ще наблюдават за нарушавания в рисковите секции ", сподели още той и изясни, че във всяка проблематична секция ще има по двама наблюдаващи. Те нямат право да се намесват в изборния развой, а в случай че виждат нарушаване, би трябвало да се извърнат към полицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР