Много ни е красива държавата, ама да не строиш на

...
Много ни е красива държавата, ама да не строиш на
Коментари Харесай

Борисов: Летиме с първите мъже на Саудитска Арабия

Много ни е красива страната, но да не строиш на нея, сподели министър председателят Бойко Борисов, който бе на борда на хеликоптер и показа от въздуха изграждането на " Балкански поток " на делегация от Саудитска Арабия, предава БГНЕС.

Летиме над „ Балкански поток “ с първите мъже на Саудитска Арабия, акцентира министър председателят, който пусна видео във Facebook онлайн по време на полета. Пред делегацията Борисов разгласи: " Ще може да пренасяме азерски, американски – откъдето и да докарат, газ на терминалите в Александруполис ".  1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 служащи, похвали се Бойко Борисов и означи пред чужденците, че би трябвало да кажат „ на принц Салман, че България не е равна “. Премиерът не не помни да спомене и за многото археологични находки, които се откриват в хода на строителството на огромни обекти в страната.

Междувременно от държавната пресслужба припомниха, че построяването на " Балкански поток " навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички нужни тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 служащи от разнообразни страни. Наистина голям план, в чието осъществяване са мобилизирани 1420 броя тежка строителна машинизация и профилирана техника. С реализацията на `Балкански поток " България се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и подсигурява диверсификация на газовите доставки.

В същото време Съединени американски щати се опълчват на построяването на втората права на „ Турски поток “, която Борисов назовава „ Балкански поток “. Според Вашингтон тя е опасност за евроатлантическата общественост, тъй като обвързва държавите-членки на НАТО и Европейски Съюз с съветския природен газ. Лично държавният секретар Майк Помпео предизвести да не се построява продължението на „ Турски/Балкански поток “.

Обходът от въздух Борисов направи в наличието на заместник-министъра по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад.

Чуждестранните посетители подчертаха, че съдействието сред Саудитска Арабия е значимо и саудитското държавно управление ще продължи да покдрепя Аркад, с цел да бъде планът да приклюи в точния момент. Благодаря за думите да разсеем една неистина, че зад Аркад и Саудитска Арабия е скрита съветска компания, сподели още Бойко Борисов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР