Много неща съм научила от баба ми, но някои си

...
Много неща съм научила от баба ми, но някои си
Коментари Харесай

Бабина рецепта за дълголетие

Много неща съм научила от баба ми, само че някои си припомням и съблюдавам към момента, макар че тя от дълго време умря. Тя имаше един изключително мек и топъл метод на шерване на всевъзможни предписания и потайности за девойки. Притихваше и се оглеждаше, сякаш се опасяваше да не бъдем чути от някой мъж, до момента в който си бъбрехме какво е потребно и какво не за една жена. Тази тайнственост изключително ме привличаше и постоянно бях подготвена да я чувам. Да не приказваме, че самата тя живя до 97 години и най-вероятно някои от разпоредбите, които спазваше, са имали действителна стойност за нейното здраве и дългоденствие. Сега към този момент имат и за моето, предадени през потомство.

Днес желая да споделя с вас една от тези нейни секрети.

Според баба всяка заран е добре да се пие топла вода на гладно, преди кафето, преди фреша, закуската или кой каквото има в своето утринно меню. Топлата вода минава през целия храносмилателен тракт и прави един прекрасен вътрешен душ, като отмива всичко останало от предходния ден. Интересното е, че във водата се поставя една огромна лъжица от особено готова примес от джинджифил, мед и лимон.

Рецептата на тази примес е следната:

1 кг джинджифил

2 буркана прекрасен, домакински мед,

1 кг лимони

Обелвате и настъргвате джинджифила, изстисквате лимоните и разбърквате всичко дружно с меда. Получената примес може да съхранявате в затворени буркани в хладилника до изчерпването му. Всяка заран към една чаена чаша топла вода прибавяте огромна лъжица от магическата примес и изпивате всичко, в това число и гъстото, попаднало на дъното.

Мисля, че е ненужно да разясня за преимуществата на, и меда. Писали сме задоволително доста за тях към този момент. Просто пробвайте:) Усещането е прелестно!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР