Много кучета обичат кокали и въженца от сурова кожа, защото

...
Много кучета обичат кокали и въженца от сурова кожа, защото
Коментари Харесай

За или против – въженца и кокали от сурова кожа

Много кучета обичат кокали и въженца от сурова кожа, тъй като за тях е натурален инстинкт да дъвчат. Те са страхотни дълготрайни артикули за дъвчене, които поддържат кучетата заети дълго време, които също са вкусна закуска и даже оказват помощ за разчистване на зъбите, като поддържат положително кучешко дентално здраве. Освен това, тези артикули могат да оказват помощ Вашето куче да не дъвче обувки или да предизвиква разнообразни вреди у дома.

Краткият отговор за тяхната сигурност обаче е „ зависи “. Безопасността на всяко кучешко лакомство от сурова кожа зависи от няколко фактора.

Кокалите (или различен тип играчка-лакомство) от пресована сурова кожа са предопределени за продължително дъвчене. Процесът при тях е да се отчупват на дребни меки късчета с течение на времето. Обикновено, рисковете са относително дребни. Но в случай че кучето Ви отчупи огромно парче и се опита да го изяде, то може да се задави или да се стигне до животозастрашаваща обстановка, в случай че червата се запушат, защото такива артикули не се усвояват елементарно.

За да се избегне подобен случай постоянно изберете кокал от сурова кожа, който е задоволително огромен и компактен – най-малко два пъти по-голям от устата на Вашия любим. Ако от кокала е останало единствено едно огромно парче, най-добре е да го вземете от кучето. Въпреки това, в случай че любимецът в действителност не бърза с подобен тип артикули и отделя време да сдъвче кокала добре, тогава няма да има никакъв проблем.

При закупуване на подобен кокал или въже от сурова кожа за кучето, Вие би трябвало да изберете първокласен артикул. Качественият кокал в бил измит добре от химикалите, които се употребяват при производството.

Измивайте продуктите от сурова кожа добре с вода, преди да ги дадете на кучето – повода е, че те са били във заводи и голям брой други места, свързани с тяхното произвеждане. Това се прави от хигиенична позиция.

 Куче

Имайте поради, че тези артикули се замърсяват – в случай че те не са сдъвкани до дъно в интервал от 7 дни най-много, ги премахнете.

За или срещу продуктите от сурова кожа?

Ако кучето е търпеливо, не избързва с това кучешко лакомство, и самото лакомство е най-малко 2 пъти по-голямо от устата му, тогава – за.

Ако кокалът е първокласен, което значи, че е бил добре измит от всички химикали – за.

Ако кучето е над 6-месечна възраст (от позиция на развиване на зъбите) – за.

Ако забележите, че кучето се пробва да погълне огромно парче от кокала или самият кокал е прекомерно дребен, което води до опити да се погълне цялото лакомство – срещу.

Ако кокалът е фалшив или кучето е прекомерно малко (под 6-месечна възраст) - срещу.

Има разнообразни типове лакомства, които са подобен вид. Изберете подобаващия, посъветвайте се с ветеринар, наблюдавайте любимеца си добре – по този начин ще бъдете спокойни, когато давате кокал на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР