Много жители на засегнатия от унищожителните земетресения с магнитуд до

...
Много жители на засегнатия от унищожителните земетресения с магнитуд до
Коментари Харесай

Студ, тъга, страх и ужас: Хората от Адана ще прекарат и тази нощ навън

Много поданици на засегнатия от унищожителните трусове с магнитуд до 7,7 южен турски град Адана ще прекарат и тази нощ навън. 

Хората, останали без заслон или които не могат да се приберат в домовете си, защото са били нанесени материални вреди на жилищата им, са си напалили огън на улиците в град Адана. Камиони докарват дърва за огрев. Раздават се сандвичи и вода  на хората, измежду които има и доста дребни деца.

Пред Българска телеграфна агенция няколко от жителите на Адана, принудени да прекарат нощта на открито, споделиха, че неприятното в тази ситуация е, че през нощта става доста студено . Същевременно множеството бедстващи хора резервират успокоение и хладнокръвие, въпреки някои от тях да споделиха, че са изгубили близки или нямат връзка с тях. 

Хората пробват да запазят вяра , че изчезналите им близки ще бъдат открити.
 Турция трус БГНЕС
Млада туркиня, изгубила свои близки при земетресенията, изрази благодарността си във връзка напъните на българските спасители за търсене на затрупани отдолу под отломките на разрушени сгради турски жители.

Друг гражданин на Адана – младият мъж Обен, сподели, че трусът е траял три минути и половина.

" Заваля и дъжд, избягахме в суматоха на открито . Започнаха да падат всевъзможни предмети от постройката. Избягахме на улицата, беше доста ужасно. Баща ми се почувства доста зле физически. И майка ми се уплаши. Всички се уплашихме доста. Пътищата бяха затворени. Идваха коли за спешна помощ и помагахме на потърпевшите. Беше доста ужасно " , сподели Обен.

По последни данни 146 души са починали при нещастието в град Адана, който е един от най-слабо засегнатите градове от унищожителните трусове, регистрирани в Южна Турция. 

Като цяло ситуацията в Адана през днешния ден бе спокойна, въпреки в града да има 11 рухнали блокове, множеството от които не са остарели. Огромен брой сгради са с нанесени съществени материални вреди, точният им брой към този момент не е прочут. Нанесени са били големи материални вреди и на доста коли по улиците на града.

През целия ден по улиците на града се чуваше писък на сирени на коли за спешна помощ. На доста места в града се виждаха катафалки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР