Много жени на 40-годишна възраст често страдат от хормонални промени

...
Много жени на 40-годишна възраст често страдат от хормонални промени
Коментари Харесай

3 ежедневни напитки за регулиране на хормоните

Много дами на 40-годишна възраст постоянно страдат от хормонални промени или болести, свързани с ендокринната система. Ето по тази причина ви предлагаме 3 питиета за контролиране на хормоните. Те освен ще ви оказват помощ да възстановявате ендокринната система, само че и ще ви накарат да се почувствате млади, свежи и бодри.

Рецепта 1: Вода с лимон

Много хора пият вода с лимон на празен корем за намаляване. Тя разрежда стомашния сок и стомахът стартира да работи обикновено заран. Малко хора обаче знаят, че тази напитка идеално контролира хормоните в тялото на дамата. Става въпрос за по този начин наречения “хормон за задоволеност ” – лептин. Ако работата на този хормон е нарушена, тогава човек стартира да изпитва тежък апетит. И това способства за огромното струпване на мастни депозити.

За да предотвратите това, диетолозите и ендокринолозите предлагат да консумирате тази елементарна напитка.

Тя може да се направи доста елементарно: нужни са ви единствено топла вода или вода със стайна температура (преварена – по възможност), както и сока на половин лимон. Добавете лимоновия сок във водата и консумирайте заран или вечер преди лягане.

Също по този начин, доста дами употребяват малко по-различна версия на тази напитка: заливат половинката лимон (плода) с вряла вода и оставят да се накисне няколко минути.

Рецепта 2: Чай от малинови листа

Чаят от малинови листа оказва помощ да се контролира женската репродуктивна система. Само няколко чаши от тази напитка дневно могат да възстановяват женския хормонален баланс, да подобрят здравословното положение при забременяване и да излекуват някои женски болести в гинекологичната и урологичната област.

Малиновите листа съвършено укрепват стените на матката, спомагат за по-лесното прекосяване на жизненоважни процеси като менструация, менопауза и предменопауза. Също по този начин доста лекари и акушер-гинеколози предлагат този чай на дами, които чакат раждане или към този момент са претърпели този миг в живота си. Особено това се отнася за майки, които са минали цезарово сечение. Не инцидентно малината се смята за женско растение!

Рецептата за тази напитка е доста елементарна:

Изсипете супена лъжица сушени малинови листа в 200 мл вряла вода и оставете да се накисват към 15-20 минути. Чаят е най-добре да се приема денем. Не приемайте преди лягане – може да докара до неприятен сън, сходно на действието на кофеина.

Рецепта 3: Мляко и куркума

На изток и в Азия тази напитка се назовава “златно мляко ”. Тя идеално възстановява хормоналния баланс, укрепва отслабения имунитет, усъвършенства храносмилателния тракт, лекува настинки и вирусни болести. Също по този начин възстановява съня, бори неврозата, както и депресивните и стресови положения.

Вижте още: Глутенова нетърпимост и болести, които провокира глутенът

Рецептата за напитката също е доста елементарна и лесна:

Нуждаете се от 200 мл горещо мляко (на порция) и половин чаена лъжичка куркума. Смесете и изпийте. Можете да консумирате и през нощта: тя успокоява, отпуска, дава чувство за успокоение и задоволство. В допълнение, тази напитка дава чувство за задоволеност, тъй че можете да я пиете при диети под формата на закуска или самостоятелно ядене.

Бъдете здрави! И не забравяйте, че някои съставни елементи на тези  питиета могат да причинят алергии, тъй че е значимо да знаете, кои от тези артикули са безусловно безвредни!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР