Много жени имат различна философия относно beauty режима си. За

...
Много жени имат различна философия относно beauty режима си. За
Коментари Харесай

Кога да пестим и кога да вложим повече в грижата за красотата

Много дами имат друга философия по отношение на beauty режима си. За някои е невероятно да пропуснат посещаване при козметик, до момента в който други избират маските вкъщи. 

И въпреки желанията на всяка от нас да са строго самостоятелни, образувани по отношение на потребностите на косата, кожата и ноктите ни, има няколко процедури, от които без терзания можете да спестите средства. Ето защо приказваме!

Не пестете от… боядисвания

Докато гледаме рекламите на разнообразни бои за коси, боядисването вкъщи постоянно звучи като добра концепция. В огромен % от случаите обаче, резултатът няма нищо общо с обещаното. Много от нас са научили това на правилото “проба-грешка ” още в тийнейджърските си години, когато благодарение на близка другарка опитвахме да си създадем настоящите руси кичури. По-късно жълто-оранжевите тонове постоянно бяха третирани от опитните ръце на коафьор, а ние си казвахме, че повече няма да вършим това вкъщи.

В взаимозависимост от това какъв цвят желаете да постигнете, дали залагате на омбре, балеаж или друга настояща наклонност, консултацията с коафьор е наложителна. Често пъти нюансите, които желаем, просто няма по какъв начин да бъдат резултат на багра, купена от магазина. Друг път естественият цвят на косата не разрешава даден вид отнасяне. А да не приказваме и за обстоятелството, че едно боядисване с професионална багра ще трае доста повече, в сравнение с такова вкъщи.

 f1b7ea906bd168f89e88dbc9329049b3

Спестете от… оформяне на вежди

Знаем какъв брой по-добре наподобяват арките ни, когато са завършени от експерт. Но един път откакто той завърши с тях, не би трябвало да е толкоз мъчно да отстраняваме израсналите косъмчета и сами. Обикновено те порастват много бързо, тъй че визитите при козметик ще би трябвало да са най-малко две на месец, в случай че желаете да поддържате положителната им форма. Но в случай че сте задоволително сръчни с пинсетите и ножичките, не бихте имали проблем да си записвате час един път на няколко месеца, за малко професионална интервенция.

Спетете от… сешоари

Със сигурност имате познати дами, които постоянно вървят на оформяне със сешоар и косата им постоянно наподобява ужасно. Но сигурно познавате и такива, които сами се оправят с пресите и машите, и отново наподобяват необикновено. Дали ще бъдете от тези, които ежеседмично харчат десетки левове във фризьорския салон, или еднократно ще вложите повече пари в професионален апарат, зависи от вас. Разбира се, не споделяме напълно да обърнете тил на професионалните прически, тъй като има специфични мотиви, за които си заслужава да се доверим на опитните ръце на фризьорите.

Не пестете от… козметика 

Излишно е да споделяме, че положението на кожата на лицето зависи най-много от качеството на козметиката, която използваме. Тук приказваме освен за гримове, само че и за всевъзможен вид кремове, серуми, мицеларни води, почистващи гелове и така нататък Никога не пестете от артикул, за който знаете, че въздейства добре на кожата ви. Трябва добре да познавате нейния вид и козметиката, от която има потребност.

 fb5db8d85727c9163872d8d07a727bb2

Спестете от… кола маска

Тук би трябвало да отбележим, че това решение също се основава на персонални желания. И несъмнено, то е друго за другите зони от тялото. Ако сте привикнали да посещавате салон за кола маска на триъгълника и подмишниците, и сте удовлетворени от резултата, няма причина да не продължите да го вършиме. Но що се отнася до краката (и от време на време ръцете), същия резултат можете да постигнете и вкъщи с кола маска от близката апетка или пък посредством епилатор. Зоните са задоволително леснодостъпни, а трайността на обезкосмяването е безусловно идентична.

Спестете от… маникюр

За някои дами визитите при маникюристка са като СПА – работят им релаксиращо и са като терапия след дългия работен ден. Но какво неприятно има да се погрижите за ноктите си вкъщи? Това също може да се трансформира в традиция, да кажем за неделния следобяд, в която посвещавате време на самата себе си. Ако нямате усложнения с четката и се снабдите с качествена основа, лакове и топ лак, няма причина маникюрът ви да не устоя цяла седмица.

Не пестете от… разчистване на разположение

Да, маските, които си вършим вкъщи, може да имат страховит резултат върху кожата. Но в случай че тя е проблематична, постоянно страдате от поява на пъпки и черни точки, визитата при козметик най-малко един път в месеца е наложително. Единствено експерт може да почисти порите ви в дълбочина, а по-късно да се погрижи за лицето ви с професионална козметика. Домашните маски пък ще се погрижат кожата ви да е в положително положение сред двете визити в салона.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР