Много желаещата да бъде известна Десислава Везенкова, замесена в аферата

...
Много желаещата да бъде известна Десислава Везенкова, замесена в аферата
Коментари Харесай

На кого разчита Лорер във Варна – адвокатка замесена в аферата Офшорлийкс

Много желаещата да бъде известна Десислава Везенкова, забъркана в аферата Офшорлийкс е доверената адвокатка на семейство Лорер във Варна.

Доскоро трите деца на фамилията учеха в влиятелния частен френски колеж на Свети Константин и Елена, където дружно с групата си другари и родственици (брата на Виолета Лорер по татко Късабонева) -  неведнъж избират обвързаната с нечисти каузи юристка за член на Управителния съвет на учебното заведение, който разпределя няколкомилионен бюджет годишно.

В стая на офисът адресът й, станал по-известен, като корпоративна дядова ръкавичка са регистрирани минимум 146 компании, множеството с финансови загуби. Всъщност след фиаското с офшорните и кухите компании регистрирани на адрес Софроний Врачански 6, ет. 2, офис 2, Везенкова продава офиса, като новият притежател, който живее в чужбина, надали е наясно какъв брой и какви съквартиранти в действителност има. На същия номер като нейния дават отговор над 90 фирмени телефона. Обясненията й са мъгляви и позовани на практики подбудени от “конституционни ограничавания ”. Явно адвокатката отваря врата в закона за тези компании. Странно е и обяснението, на другояче маститата юриста, че не може да изгони от офиса си търсен интернационално финансов лъжец, тъй като не го представлявала към този момент. Докато в същото време негов прокурист е брата на Везенкова, Александър.

Съпрузите Даниел и Виолета Лорер бяха най-богатата двойката във властта, по-заможни и от фамилията на премиера Кирил Петков, който дружно със брачната половинка си Линда са кумове на Лорер. Около 30 парцела - жилища, вили, и имоти, както и участия във компании и сдружения, са трансферирани бързо от адв. Везенкова преди да влязат във властта.

Запитани постоянни членове на адвокатската гилдия във Варна, коя е колежката им Десислава Везенкова, молят да не се скапва името на специалността, с нейното.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР