Много хора вече предпочитат да не купуват специални и селектирани

...
Много хора вече предпочитат да не купуват специални и селектирани
Коментари Харесай

ТЕ ГОВОРЯТ - Епизод 13: Все повече хора осиновяват кучета от общинския приют в Пловдив

Много хора към този момент избират да не купуват специфични и селектирани породи, а да дават дом на безстопанствени кучета и котета. Засилва ли се наклонността за осиновяване на прелестните жители на Общинския подслон в Пловдив?

Отговорите търсим в следващия епизод нааудиосериала на Дарик радио " Те приказват ",а събеседник е шефът на приюта доктор Веселин Бекирски.

„ За първите 6 месеца наминалата година са осиновени 93 кучета, съпоставено със същия интервал на тази година техният брой към този момент е 111, което несъмнено е растеж и се надявам тази наклонност да продължава и отсега нататък. Мечтата ми е да пристигна ден, в който искащите да влязат в приюта да са по-малко от тези, които излизат. Защото все още към момента позвъняванията за оставяне на кучета са повече от тези за осиновяване ", изясни в ефира на " Те приказват " доктор Бекирски.
Морските видри се държат за ръце, когато спят, с цел да не се отдалечаватКатериците засаждат хиляди нови дървета всяка година, тъй като просто не помнят къде са скрили жълъдите сиКогато играят с женски кученца, мъжките кученца постоянно им разрешават да печелят, даже в случай че имат физическо предимствоКостенурките могат да дишат през дупетата сиМакаците в Япония употребяват монети с цел да си купят закуски от вендинг-машиниВ Норвегия се е случвало да посветят пингвин в рицарствоПлъховете се смеят, когато ги гъделичкатШвеция има съревнование по скачане на заекДелфините имат имена един за другПроучване, измерващо въздействието на музиката, е открило, че кравите създават повече мляко, когато слушат успокояваща музикаСтридите могат да сменят пола си, според от това кой е най-подходящ за чифтосванеЯпонските макаци вършат снежни топки за забавлениеОтпечатъците на носа на кучетата са неповторими като човешките пръстови отпечатъциКатериците могат да осиновят други бебета на катерици, в случай че те са изоставени



Бъстър е към 25 кг, на към 3 години, било е най-вероятно домакински любим, тъй като е доста дисциплиниран, учтив, влюбчив, върви на мотив, не основава никакви проблеми, само че за жалост стопаните му очевидно са решили да се разделят с него, като са го оставили завързан на вратата на приюта и към този момент година е там, описа доктор Веселин Бекирски.

А положителната вест е, че кучето Чара, която е с най-дълъг престой в приюта – цели 7 години, към този момент е осиновена, катонадеждата на чиновниците на приюта е това да се случи с всички жители там.

Следете изявленията ни в страницата на Дарик Пловдив във Facebook и ни пишете!

И на край на следващия ни епизод на „ Те приказват “, още веднъж ви призоваваме - тъкмо в този момент е идеалният миг да планирате посещаване при кучетата от Общинския подслон в Пловдив, да се запознаете онлайн с тях, да ги разноските, или просто да поиграете с тях и да им занесете лакомства, и в случай че решите – да дадете дом и семейство на някой от страхотните жители на приюта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР