Изложбата Changemakers“ се осъществява с подкрепата на Европейски парламент и

...
Изложбата Changemakers“ се осъществява с подкрепата на Европейски парламент и
Коментари Харесай

В Блок 14 откриват изложбата CHANGEMAKERS

Изложбата „ Changemakers “ се реализира с поддръжката на Европейски парламент и Culture Action Europe като част от прокета Pop The Vote.

Илияна Григорова е образна артистка, която през последната година живее и твори във Велико Търново. Завършила е снимка и видео в Съндърландски университет, Англия през 2021г. и оттогава насам осъществя планове главно в България. Участвала е в голям брой групови изяви, резиденции, работилници и колективи.

Илияна твори в региона на аналоговата снимка, като най-отличителният развой за нейната процедура е Цианотипията. Емулсия, съдържаща стоманени соли, се нанася върху повърнахност и по този метод тя става светлочувствителна. Експонира се на слънце, а по-късно се измива във вода. Резултатът е магично наследник. Важно е да се спомене, че Цианотипията е екологичен фотографски развой и не съставлява заплаха от замърсяване на почвите и водите.

Сините портрети са въодушевени от едноседмичния и престои в Брюксел. Там, дружно с още 43-ма актьори от разнообразни страни, водят полемики по отношение на Европейския Съюз, неговото присъединяване в живота ни и идните Европейски парламентарни избори. Илияна прави връзка сред сините отпечатъци и знамето на Европейския съюз, като се старае да илюстрира Изборът като житейски акт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР