Общите избори в Индия обикновено се провеждат на всеки пет

...
Общите избори в Индия обикновено се провеждат на всеки пет
Коментари Харесай

Индийците гласуват в горещините при температури над 40 градуса

Общите избори в Индия нормално се организират на всеки пет години през април и май, а гласоподавателите и чиновниците са привикнали да се оправят с тежките летни горещини, заяви Би Би Си.

Но тази година Индия - дружно с други елементи на Азия - претърпява едно от най-горещите лета в историята си, което е в сходство с последните години.

Миналия месец минимум девет души починаха заради проблеми, свързани с горещините, защото страната беше наранена от високи температури.

През април федералният министър Нитин Гадкари припадна, до момента в който говореше на избирателен протест в западния щат Махаращра, като по-късно изясни, че претъпканото място и високата температура са го предиздвикали да се чъвства зле.

Няколко дни преди този момент в източния град Калкута, където температурите се повишиха над 43 градуса, ефирен водещ припадна, до момента в който представяше настояща информация за времето.

По-късно тя сподели, че в студиото е било извънредно горещо, защото охладителните системи са отказали.

И не се вижда никаква отмора - индийската метеорологична работа предвижда по-дълги и по-интензивни горещини през май.

Изборните органи подхващат ограничения за справяне с казуса, като обезпечават питейна вода в изборните секции и удължават времето за гласоподаване.

Но някои специалисти допускат, че рисковите температури могат да повлияят на изборната интензивност.

Бившият основен изборен комисар Н. Гопаласвами, съобщи, че горещините „ може би са изиграли роля “ за по-малкия брой гласоподаватели тази година.

В съпоставяне с изборите през 2019 година, при първите два стадия на гласуването, извършени на 19 април и 26 април, се следи спад на изборната интензивност с най-малко по 3%.

Гласоподаватели се крият от слънцето пред изборна секция в щата Чхатисгарх през април

Тойпредложи също по този начин, че една смяна в графика за осъществяване на изборите в дълготраен проект - провеждането на избори сред по-хладните месеци февруари и март - може да насърчи повече хора да гласоподават.

Тази година политическите партии също трансформираха графика на акциите си поради горещините.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР