Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той

...
Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той
Коментари Харесай

С този малък ТРИК ще прогоните охлювите от вашата градина

Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той е обичан от децата, тъй като играта с него е същински занимателна. Всеки градинар обаче знае, че точно това животно, въпреки и безобидно на пръв взор, може да нанесе в действителност съществени провали на растенията в градината.

В един миг започваме да се замисляме по какъв начин да се отървем от охлювите. В противоположен случай е допустимо зеленчуците и плодовете съществено да пострадат.

В момента градините на хората изобилстват от охлюви, защото дъждовният интервал е в разгара си, обратно на първичните упования на градинарите. Всеки ден се изсипва голямо количество дъжд, което обезпечава същински удобна среда за живот на охлювите.

Днес обаче ще споделим с вас няколко трика, с помощта на които ще съумеете да предпазите растенията си. Сигурни сме, че резултат от тях ще има и то съвсем на мига.

Няма да губим повече от скъпото ви време, а ще преминем към шерване на методите, чрез които да се избавите от охлюва.
 Ето по какъв начин да предпазите градината си от нахалните охлюви Ето по какъв начин да предпазите градината си от нахалните охлюви
Охлювите могат да бъдат симпатични другари, само че що се отнася до градината те са същински и упорити вредители. Нещо повече, те могат да...

Ето ги и тях:

Капани за охлюви

Ако приказваме за голи охлюви, то добре е да знаете, че денем главните им скривалища са изоставени клони и листа. Те ловуват най-много през нощта. Можете да измайсторите небрежно няколко такива клопката, като употребявате балатум или различен сходен материал. Охлювите изпитват усложнение да се движат по гладка повърхнина. На сутринта единственото, изискващо се от вас, е да ги съберете всичките.

Бира
 Топ способи за справяне с охлювите в градината Топ способи за справяне с охлювите в градината
Охлювите са същинска злина за градинарите. Факт е, че те могат да причинят обилни вреди на реколтата. Тези черупчести мек...

Набавете си бутилка бира и чашки за еднократна приложимост. Във всяка чаша излейте по малко количество от алкохолното пиво. Охлювите обичат миризмата на бира и сигурно ще побързат да се насочат към нея. На сутринта ще забележите по какъв начин чашите са претъпкани с вредители.

Магданоз и дафинов лист

Охлювите не понасят аромата на някои от растенията. Те се усещат отблъснати от следните няколко подправки: дафинов лист, магданоз, мащерка, лавандула и други. Ако си извършите труда да ги посадите сред редовете на зеленчуците, то по едно и също време ще прогоните вредителите и ще си имате свежи подправки във всеки един миг.

Това са тези дребни трикове, чрез които ще се справите елементарно и безпроблемно с нашествията на охлювите и всички тези провали, които те съумяват да нанесат върху растенията в градината!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР