Много хора смятат, че килимите са възможно най-лошият избор за

...
Много хора смятат, че килимите са възможно най-лошият избор за
Коментари Харесай

Направете килима като нов без препарати с тези прости методи!

Много хора считат, че килимите са допустимо най-лошият избор за подова настилка, тъй като са цялостни с всевъзможни акари, събират ужасно доста прахуляк и са сложни за поддръжка.

Това от елементи може и да е правилно, само че помислете си за студените зимни месеци, в които ходенето по плочи и циментови настилки по никакъв начин не е за предпочитане! Освен това килимът внася уют и топлота както на краката ви, по този начин и на интериора на дома.
 Хитри способи за разчистване на упорити петна от килима Хитри способи за разчистване на упорити петна от килима
Най-уютната домашна настилка несъмнено е килимът, който прави нашият дом топъл и привлекателен, можем да вървим боси по него, да седнем отг...

Важно е положителното поддържане на килима да е налице и няма да имате проблем. Но по какъв начин да го извършите без да употребявате мощни химикали или мощни прахосмукачки?

На първо място, в случай че имате обширни площи, покрити с килими и мокети в дома си, не ходете в никакъв случай с обувки по тях. Това би трябвало да важи и за вашите посетители и другари. И без друго по подовите настилки се събират всевъзможни мръсотии – не е нужно да довнасяте спомагателни микроби посредством обувките си! А и живеем на такова място, където е въпрос на образование да си събуваме обувките на вратата.

Друго доста значимо нещо е да почиствате килимите си с гореща пара най-малко един път годишно! Силата и горещината на парата са задоволителни за обезвреждане на микроорганизмите и по тази причина не се изисква спомагателна приложимост на почистващи химикали. Ако нямате парочистачка в дома си - вземете си!

След обработката с парата оставете килима да изсъхне доста добре, преди да го поставите още веднъж на мястото му. 
 10 съвета по какъв начин да удължим живота на килима 10 съвета по какъв начин да удължим живота на килима
Килимите са онази част от нашия дом, експоатирани всекидневно. Прах, нечистотия, разлято кафе или чай, последствия от детската игра и някои д...

Но какво да кажем за сложните за разчистване петна?

Упоритите петна се повлияват извънредно добре със сода за самун, както и с винен оцет. Поръсете щедро количество сода, в случай че петното е мазно или е от храна и не търкайте влакната на килима, тъй като ще го повредите. Изчакайте содата да всмуква остатъците от храна, лой, алкохол или тиня, а след това изплакнете с вода.

Оцетът е доста потребен в случаите, в които желаете да почистите по-голям сектор от килима. Просто разтворете равни елементи оцет и вода. Ефикасно, като с препарат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР